Negresa cu glazura de nuci caramelizate

de Maria Udrea
10 comentarii

Pentru ca retetele de negresa sunt favoritele noastre dintre prajituri, am preparat o reteta de negresa cu glazura de nuci caramelizate.

Este inca o reteta de prajitura testata la multicooker.
Lasand la o parte inconvenientul ca la suprafata, prajiturile nu se rumenesc asa ca la cuptor, ies tare bune, coapte si pufoase si la multicooker. Ba mai mult, in functie de compozitiile folosite, ies parca si usor aerate. Eu am prezentat-o la multicooker pentru ca i-am testat aptitudinile pentru deserturi, dar in lipsa acestuia se poate prepara la cuptor, bineinteles.

Gasiti pe blog si reteta clasica de negresa cu nuci si glazura de ciocolata. Este reteta veche din carnetelul ingalbenit de vreme.

Iar dintre retetele de prajituri preparate la multicooker, mai gasiti pe blog si reteta de chec marmorat cu glazura de ciocolata.

Dar gasiti mai multe astfel de retete pe blog de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de negresa cu glazura de nuci caramelizate.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 125 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • putin miez de nuca taiat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru caramel:
  • 2 linguri zahar
  • 75 gr unt
  • 75 gr miez de nuca
    [/ingredients]

Portii: 4;

Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare pentru reteta de negresa cu glazura de nuci caramelizate

Mai intai separam albusurile de galbenusuri.
Untul, tinut la temperatura camerei, il mixam impreuna cu o lingura de zahar, apoi adaugam galbenusurile, uleiul, esenta si omogenizam compozitia rezultata.
Albusurile le mixam cu putina sare, apoi adaugam treptat 4 linguri de zahar, nuca macinata si faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt.
Amestecam cele doua compozitii punand cate putin din compozitia cu albusuri in cea cu unt si mixand usor, apoi ungem vasul multicookerului cu putin ulei si punem compozitia in el.
Presaram deasupra si cateva bucati de nuca taiata, apoi introducem vasul in aparat.

Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-1
Conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE pentru 45 de minute, iar temperatura o setam la 150 de grade.
Inchidem capacul si apasam butonul START.

Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-2
Cu 5 minute inainte de expirarea timpului, eu am intors prajitura pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos, deoarece deasupra ramane cam necolorata.

Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-3 Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-4

Pentru caramel, punem zaharul intr-un vas pe foc moale si amestecam in el pana se dilueaza complet, apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei.
Lasam vasul pe foc, mestecand continuu, pana la topirea integrala a ingredientelor, pentru ca la contactul cu untul, zaharul se va intari pe alocuri.
Apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam miezul de nuca.
Dam vasul la rece pentru cateva minute, nu trebuie racit de tot, apoi intindem caramelul peste prajitura rasturnata pe platou.

Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-5 Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-6

Portionam prajitura cand se va intari caramelul complet.

Este foarte delicioasa aceasta negresa cu glazura de nuci caramelizate!

Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-8

 

Rețete înrudite

10 comentarii

Laura Nechita 3 May 2015 - 18:36

Nu ma mai joc cu tine! Ne-ai terminat in weekendul asta! 😛 :))))

Răspuns
maria mihalache 3 May 2015 - 19:56

Wow…..ce buna trebuie sa fie…..imi plac tare mult praji cu nuci.

Răspuns
Victoria P. 3 May 2015 - 22:31

Aha, acum mi-am dat seama ca reteta aceasta este facuta la aparatul acesta minune! dar multe mai poti sa faci cu el! Si sunt si tare bune! Dar aici cred ca este clar mana "bucatarului"! Te imbratisez!

Răspuns
Maria Udrea 4 May 2015 - 16:03

Laura, nu fi suparata, ca e expirata demult :))))))

Răspuns
Maria Udrea 4 May 2015 - 16:04

Medi, multumesc frumos pentru vizita si apreciere! Pup!

Răspuns
Maria Udrea 4 May 2015 - 16:04

Multumesc, Vicky, te imbratisez cu drag!

Răspuns
Simona 4 May 2015 - 17:30

Cat de fain!!! Da` cum eu n-am "cuc", ma servesc de la tine cu o bucata!

Răspuns
Maria Udrea 5 May 2015 - 7:59

Cu drag, Simona!

Răspuns
Diaconta 5 May 2015 - 18:00

Zic si eu ca Simona,n-am cuc deci vin sa servesc de la tine :)))))

Răspuns
Maria Udrea 6 May 2015 - 4:56

V-as servi, Dia, v-as servi pe toate, numai sa veniti 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.