Pentru ca retetele de negresa sunt favoritele noastre dintre prajituri, am preparat o reteta de negresa cu glazura de nuci caramelizate.
Este inca o reteta de prajitura testata la multicooker.
Lasand la o parte inconvenientul ca la suprafata, prajiturile nu se rumenesc asa ca la cuptor, ies tare bune, coapte si pufoase si la multicooker. Ba mai mult, in functie de compozitiile folosite, ies parca si usor aerate. Eu am prezentat-o la multicooker pentru ca i-am testat aptitudinile pentru deserturi, dar in lipsa acestuia se poate prepara la cuptor, bineinteles.
Gasiti pe blog si reteta clasica de negresa cu nuci si glazura de ciocolata. Este reteta veche din carnetelul ingalbenit de vreme.
Iar dintre retetele de prajituri preparate la multicooker, mai gasiti pe blog si reteta de chec marmorat cu glazura de ciocolata.
Dar gasiti mai multe astfel de retete pe blog de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de negresa cu glazura de nuci caramelizate.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 oua
- 5 linguri zahar
- 125 gr unt
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 3 linguri faina
- 3 linguri nuca macinata
- putin miez de nuca taiat
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 varf lingurita sare
- 1 plic praf de copt
- Pentru caramel:
- 2 linguri zahar
- 75 gr unt
- 75 gr miez de nuca
[/ingredients]
Portii: 4;
Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare pentru reteta de negresa cu glazura de nuci caramelizate
Mai intai separam albusurile de galbenusuri.
Untul, tinut la temperatura camerei, il mixam impreuna cu o lingura de zahar, apoi adaugam galbenusurile, uleiul, esenta si omogenizam compozitia rezultata.
Albusurile le mixam cu putina sare, apoi adaugam treptat 4 linguri de zahar, nuca macinata si faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt.
Amestecam cele doua compozitii punand cate putin din compozitia cu albusuri in cea cu unt si mixand usor, apoi ungem vasul multicookerului cu putin ulei si punem compozitia in el.
Presaram deasupra si cateva bucati de nuca taiata, apoi introducem vasul in aparat.
Conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE pentru 45 de minute, iar temperatura o setam la 150 de grade.
Inchidem capacul si apasam butonul START.
Cu 5 minute inainte de expirarea timpului, eu am intors prajitura pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos, deoarece deasupra ramane cam necolorata.
Pentru caramel, punem zaharul intr-un vas pe foc moale si amestecam in el pana se dilueaza complet, apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei.
Lasam vasul pe foc, mestecand continuu, pana la topirea integrala a ingredientelor, pentru ca la contactul cu untul, zaharul se va intari pe alocuri.
Apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam miezul de nuca.
Dam vasul la rece pentru cateva minute, nu trebuie racit de tot, apoi intindem caramelul peste prajitura rasturnata pe platou.
Portionam prajitura cand se va intari caramelul complet.
Este foarte delicioasa aceasta negresa cu glazura de nuci caramelizate!
10 comentarii
Nu ma mai joc cu tine! Ne-ai terminat in weekendul asta! 😛 :))))
Wow…..ce buna trebuie sa fie…..imi plac tare mult praji cu nuci.
Aha, acum mi-am dat seama ca reteta aceasta este facuta la aparatul acesta minune! dar multe mai poti sa faci cu el! Si sunt si tare bune! Dar aici cred ca este clar mana "bucatarului"! Te imbratisez!
Laura, nu fi suparata, ca e expirata demult :))))))
Medi, multumesc frumos pentru vizita si apreciere! Pup!
Multumesc, Vicky, te imbratisez cu drag!
Cat de fain!!! Da` cum eu n-am "cuc", ma servesc de la tine cu o bucata!
Cu drag, Simona!
Zic si eu ca Simona,n-am cuc deci vin sa servesc de la tine :)))))
V-as servi, Dia, v-as servi pe toate, numai sa veniti 🙂