Pentru a potoli pofta de desert a celor dragi, am preparat o reteta de chec marmorat cu glazura de ciocolata, pe care l-am copt intr-un mod mai special.
Cu ceva timp in urma am primit de la bucataras.ro multicookerul Philips, care este un ajutor de nadejde in bucatarie.
Se poate prepara in el aproape orice reteta, pur si simplu punem ingredientele in el, il programam si ne vedem de alte treburi. Nu mai avem grija ca se arde mancarea, sa stam sa amestecam, etc.
Cel mai mult imi place sa prepar la el retete de budinci si prajituri.
De data aceasta am pregatit o bunatate si o frumusete de chec.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 5 oua
- 6 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- 1 varf lingurita sare
- 6 linguri faina
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita esenta de lamaie
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita esenta de rom
- Pentru glazura:
- 50 gr ciocolata amaruie
- 1 lingura frisca lichida
- 1 lingurita ulei de masline
- 25 gr ciocolata alba
- 1 lingurita frisca lichida
- 1/2 lingurita ulei de masline
Mod de preparare pentru reteta de chec marmorat cu glazura de ciocolata
Pentru aluat, incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu putina sare, apoi vom adauga treptat zaharul, mixand in continuare.
Adaugam pe rand galbenusurile, apoi uleiul si 4 linguri de faina.
Punem jumatate din compozitie intr-un alt vas si adaugam in ea 2 linguri de cacao si esenta de rom, iar in cealalta compozitie, adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de lamaie si 2 linguri de faina.
Ungem vasul multicookerului cu putin ulei si incepem sa punem compozitiile in el, alternand cate doua linguri de compozitie alba si doua linguri de compozitie neagra, pana la epuizarea ambelor compozitii.
Conectam aparatul la sursa de curent si din butonul MENU, selectam functia BAKE.
Setam timpul la 40 de minute si temperatura la 150 grade de la butoanele COOKING TIME, respectiv TEMPERATURE.
Inchidem capacul si apasam butonul START.
In ultimele 5 minute eu am intors blatul pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos.
Dupa expirarea timpului, scoatem vasul din multicooker si mai lasam blatul in el cateva minute, dupa care il rasturnam pe platou si il lasam sa se raceasca.
Pentru glazura, punem intr-un vas, ciocolata amaruie rupta bucatele, impreuna cu frisca si uleiul, pe baie de aburi si amestecam in ea pana se dilueaza si se uniformizeaza totul, apoi o vom intinde fierbinte peste blatul racit.
Procedam la fel si cu ciocolata alba si o vom intinde in cerculete peste ciocolata neagra, apoi cu varful unui cutit, trasam cateva linii, incepand de la mijlocul blatului catre margini.
Dam prajitura la rece pana se intareste glazura, apoi o vom portiona.
6 comentarii
Tania sunt 😉
Daca nu am aparat din ala, pot prepara minunea asta si in cuptor nu? 🙂
Bineinteles, Tania, se prepara ca un chec obisnuit. Pupici!
Bunatate de chec ai facut, brava!
Multumesc, draga mea Simona! >:D<
Si bun si frumos!
Multumesc, Timea! >:D<