198

În weekend când suntem cu toții acasă, îmi place să-mi surprind plăcut familia cu câte ceva mai deosebit la mic dejun, cum a fost și această omletă cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine.
Este, așa, ca un sandwich, doar că feliile de pâine trebuie să fie mai mari, mai încăpătoare.
Eu am avut o pâine rotundă și am putut să tai felii mai mari.
Cu ingredientele din interior se poate jongla după gustul fiecăruia.

Ingrediente
- Pentru trei porții:
- 3 felii mari de pâine
- 3 ouă mari sau 4 medii
- 1 ardei gras, roșu
- 100-150 g șunculiță țărănească
- sare
- piper
- 25 g unt
- puțin cașcaval ras
Mod de preparare
Pregătim ingredientele
Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm.
Pregătim o tigaie încăpătoare și punem untul la topit.
Tăiem șunculița și ardeiul în bucăți mai mici și le rumenim în untul încins, dar nu mai mult de un minut.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare și puțin piper.
Preparare Omletă cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine
Așezăm feliile de pâine în tigaie și strângem în interiorul lor ingredientele ușor rumenite, apoi turnăm peste ingredientele din interior ouăle, împărțindu-le în mod egal.
Lăsăm frigănelele să se rumenească pe prima parte, apoi, cu ajutorul unei spatule, le întoarcem și le rumenim și pe cealaltă parte.
Cât se rumenesc pe cea de-a doua parte, presărăm deasupra lor, cașcavalul ras pentru a le gratina frumos.
Servim omleta cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine, caldă, alături de legume proaspete, murături sau salată, dar este la fel de bună și rece, luată la pachet.
Miezul de la pâine, rămas, îl putem trece prin ouă bătute( 2 ouă) și facem frigănele, că poate nu sunt suficiente omletele noastre 😀
Sursa mea de inspirație aici.
Mai găsiți pe blog și rețeta de omletă umplută cu brânză și ardei copt.