21
Simplu de preparat și pe placul tuturor acest desert la pahar: Orez cu lapte și căpșuni!
Pentru că este plin sezon de căpșuni și pentru că de ceva timp tot poftesc la orez cu lapte, m-am gândit să prepar rapid un desert la cupă, combinând cele două ingrediente, într-un mod plăcut atât gustativ, cât și vizual.
Ingrediente
- 250 g orez cu bob lung
- 100 g zahăr
- 3 plicuri zahăr cu scorțișoară
- un praf sare
- 750 ml lapte
- 50 g unt
- 500 g căpșuni
- 50 g zahăr
Porții: 8;
Timp de preparare: 30 minute
Mod de preparare pentru rețeta de orez cu lapte și căpșuni
Spălăm orezul în două ape, apoi îl punem la fiert în apă cât să fie acoperit.
Punem laptele la fiert cu un praf de sare și 100 g zahăr, iar când orezul a absorbit toată apa, adăugăm laptele fierbinte și amestecăm intens.
Lăsăm apoi orezul să fiarbă la foc încet până când tot laptele este absorbit.
Stingem focul și adăugăm untul și zahărul cu scorțișoară, amestecând ușor, până se topește untul.
Între timp, ne ocupăm de toppingul de căpșuni.
Trecem căpșunile prin blender, apoi le amestecăm cu zahărul și le punem pe foc pentru 5-6 minute, până când zahărul se topește și rezultă o pastă.
Nu folosim toate căpșunile la topping, mai lăsăm întregi și pentru ornat.
Asamblăm desertul în cupe, sau pahare, punând câte un strat de orez, un strat de topping, iar orez, căpșuni feliate și tot așa, până umplem cupele.
Eu am ales niște pahare mai înalte, cupele din dotare mi s-au părut prea mici.
Este simplă, dar tare delicioasă și de efect, această rețetă de desert rapid!
Să vă fie de folos!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.