Melcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval

de Maria Udrea
0 comentarii 252 vizualizări
Melcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval

Acești melcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval, sunt foarte buni mai ales calzi, abia scoși din cuptor. Însă merg foarte bine și reci, luați la pachet, la serviciu, sau la picnic, oriunde am merge.

Sunt de mare efect, mai ales în rândul copiilor, atunci când au prieteni în vizită și stau de povești în fața televizoarelor, a calculatoarelor, vizionând un film, sau jucând un joc.

Melcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval

Asemănători sunt și acești Melcișori din aluat foietaj cu bacon și chimen.

Dar de mare efect sunt și  aceste Rondele picante din foietaj cu ketchup și chimen.

Mai jos puteți urmări lista de ingrediente și modul de preparare al melcișorilor perechi.

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj Bella
  • 200 g bacon feliat subțire
  • 100 g cașcaval
  • ketchup
  • susan
  • chimen
  • 1 ou pentru uns

Porții: 20;

Timp de preparare: 30 minute

Mod de preparare melcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval

Mai întâi lăsăm aluatul să se dezghețe la temperatura camerei. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție puteți prepara aluatul în casă  – descoperiți aici rețeta.
După decongelare desfacem fiecare foaie de aluat. Le întindem ușor cu sucitorul, peste folia în care sunt împachetate.
Ungem foile de aluat cu puțin ketchup ușor picant, sau după preferință. Apoi așezăm feliile de bacon, una lângă alta, de-a lungul foilor.
Radem cașcavalul deasupra și presărăm chimen, susan, sau diverse condimente.
Tăiem foile de aluat exact pe lângă feliile de bacon. Apoi le rulăm de la ambele capete, uniform, către centru.
Formăm astfel melcișorii perechi, pe care îi ungem cu ou bătut și presăram chimen sau susan deasupra lor.
Îi așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Punem tava în cuptor și îi coacem la 190 de grade, pentru 15-20 de minute, până se rumenesc frumos.
Sunt și aspectuoși și gustoși, acești melcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval, vă recomand cu drag rețeta!
Aluat foietaj cu ketchup, și felii de baconAluat foietaj cu ketchup, bacon și mozzarellaMelcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval în tavăMelcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval în tavă, înainte de coacereMelcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval în tavăMelcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval

Și pentru a avea diversitate pe platou, mai puteți prepara și rețeta de melcișori cu spanac și șuncă afumată, în aluat foietaj.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.