Ce buna este aceasta paine cu amestec de seminte ca face ront, ront cand o mananci! 🙂
Imi place tare mult sa incerc tot felul de retete de paine, de fiecare data fac altfel si toate ies foarte bune!
Cu painea n-am dat gres niciodata.
Si pentru ca tot cumparam de la Carefour paine cu seminte, ca tare buna este painea aceea la metru, mi-am zis, de ce nu as face si eu?
Am achizitionat, nu mai stiu de unde, o punga cu amestec de seminte, asa ca azi am prestat o bunatate de paine cu acele seminte. De fapt am preparat doua paini. Una in tava normala de paine si una in tava rotunda si am modelat aluatul sub forma de melcisori. Tare frumoasa a iesit!
O alta reteta de paine de casa pufoasa si frumoasa de pe blog puteti descoperi la reteta de paine de casa cu iaurt in aluat. Iaurtul adaugat a oferit painii o textura moale si pufoasa si o culoare alba, imaculata.
Mai gasiti pe blog si alte retete interesante de paine, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de paine cu amestec de seminte.
Ingrediente
- Pentru 2 paini:
- 900 gr faina
- 200 gr lapte
- 250 gr apa
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 150 ml ulei
- 40 gr drojdie
- 150 gr amestec de seminte
- Pentru uns:
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita lapte
Mod de preparare pentru reteta de paine cu amestec de seminte
Punem laptele la incalzit si cand atinge o temperatura cat sa o suporte degetul, il amestecam cu drojdia diluata si adaugam o mana de faina.
Omogenizam bine maiaua, o acoperim cu un stergar si o lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul, aproximativ 10-15 minute.
Preparam aluatul
Cand maiaua si-a dublat volumul, punem apa la incalzit si diluam sarea in ea.
Intr-un bol, in care vom lucra, adaugam o parte din faina, facem o adancitura la mijloc si turnam maiaua.
Apa incalzita, tot cat sa suporte degetul, o punem in vasul in care a fost maiaua si il clatim, astfel sa nu pierdem din maia pe peretii vasului si incepem sa turnam incet peste faina cu maiaua din vas, amestecand continuu.
In acelasi timp punem si o parte din ulei, cam 3/4 si adaugam faina pana cand obtinem un aluat tare, pe care il transferam pe masa infainata si il framantam cu mainile unse cu restul de ulei.
Acoperim aluatul si il lasam la crescut pentru 15-20 de minute.
Formam si coacem paine cu amestec de seminte
Intr-o tigaie antiaderenta am pus putin ulei si am prajit pentru 3-4 minute o parte din seminte.
Cand aluatul si-a dublat volumul, il impartim in doua.
O parte am pus-o simpla in tava de paine, iar cealalta parte am intins-o intr-o foaie subtire cat degetul mic si am intins peste ea semintele prajite apoi am rulat-o.
Am taiat ruloul in bucati de aproximativ 3 cm si le-am asezat intr-o forma rotunda cu pereti detasabili.
Mai lasam aluatul in tavi 10 minute, dupa care il ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Peste aluatul simplu, am presarat seminte neprajite.
Coacem painea pentru 40 de minute la 180 de grade.
Este foarte pufoasa si gustoasa!
[/preparare]
6 comentarii
Ce bine arata! Te felicit pentru toate retetele postate, se simte in fiecare pasiunea ta pentru bucatareala. Te pup.
Multumesc, Zaira! Pupici!
Painea ta arata ca un cozonac de pufoasa si de aurie 🙂 Brava, brava!
Multumesc, Simonel! Am uns-o cu galbenus de ou, de-aia are culoarea aceea galbena. 🙂
Ce frumoasa este painea! Ador painea de casa.
Multumesc, Simona! Si eu o ador. 🙂