Paine de casa cu iaurt in aluat

de Maria Udrea
10 comentarii
Paine de casa cu iaurt

Foarte alba si pufoasa a iesit aceasta paine de casa cu iaurt in aluat!

Ador sa fac paine de casa si imi place sa experimentez tot felul de aluaturi.
Acum m-am oprit la un aluat cu iaurt si mi-a placut foarte mult ca a iesit alb si foarte pufos.

Ingrediente

  • 150 ml apa
  • 200 ml iaurt
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare pentru reteta de paine de casa cu iaurt

Ca la orice aluat dospit, mai intai ne ocupam de drojdie, apoi de pregatirea celorlalte ingrediente. Aducem toate ingredientele, necesare prepararii aluatului, pe masa de lucru.

Preparare maia

Punem apa cu sarea la incalzit

Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere.

Turnam putina apa calduta si adaugam o mana de faina.

Rezulta o maia de consistenta unei smantani, ceva mai subtire.

Acoperim vasul si lasam maiaua la crescut 10-15 minute, pana isi dubleaza volumul.

Preparare si coacere paine de casa cu iaurt in aluat

Cand maiaua si-a dublat volumul, adaugam peste ea, iaurtul tinut la temperatura camerei.

Amestecam bine si incepem sa adaugam faina, putin cate putin si la fel uleiul.

Framantam aluatul il acoperim si il lasam la dospit cam 40-50 de minute, sau pana isi dubleaza volumul.

Apoi, formam niste mingiute pe care le asezam intr-o forma rotunda, cu pereti detasabili, sau in orice formă de copt, rotunda.

Aluat de paine pus in tava la dospit Doua cosulete cu aluat de paine

Acoperim din nou aluatul si-l mai lasam la crescut 15-20 minute.

Il ungem deasupra cu putin ulei si dam forma la cuptor pentru 40 minute, la 200 grade.

Aluat de paine cu iaurt in tava de copt

Eu am pus aluat si in doua forme de cosulete, pe care le-am introdus in cuptor in acelasi timp cu painea. Dar le-am scos cam dupa 25 minute.

Doua painici coapte in forme de cosulete Paine de casa cu iaurt in aluat, alaturi de doua painici, una sectionata

Iese o paine foarte pufoasa datorita iaurtului din aluat.

Mai multe retete de paine gasiti pe blog in sectiunea Paine si aluaturi de casa.

Si va invit si pe blogul Retetefeldefel.ro sa descopriti o colectie de retete foarte interesante de paine.

Rețete înrudite

10 comentarii

Andreea Denisa 19 October 2013 - 5:07

Io de ce n-am stiut de blogul tau ?:) E secret ?
Buna paine trebuie neaparat facuta!

Răspuns
Maria Udrea 19 October 2013 - 5:43

Deiule, pai ieri am inceput sa postez retete pe blog, nu aveai de unde sa stii, chiar daca blogul este vechi, nu a fost setat pana acum si inca lucrez la el.
Puuuup si multumesc pentru vizita si apreciere!!!

Răspuns
Danutza 20 October 2013 - 16:09

Felicitari pt blog, draga mea! Acusi il pun in lista preferintelor, multe bunatati ne aduci 🙂

Pupici :*

Răspuns
Maria Udrea 20 October 2013 - 16:41

Multumesc, Danutzule! Puup :-*

Răspuns
Patricia Iordache 7 December 2013 - 20:04

O voi incerca si eu. Arata prea bine ca sa ratez asa ceva! Pupici.

Răspuns
Maria Udrea 7 December 2013 - 20:08

Ma bucur ca iti place, draga mea! Pup si eu!

Răspuns
Andreea Mohorea 25 January 2014 - 13:57

Meri … ieri am incercat painea.Este atit de buna…atit de pufoasa…multumesc tare mult pentru reteta !!! >:D<

Răspuns
Maria Udrea 25 January 2014 - 15:37

Ma bucur ca ti-a placut! S-o faci si pe cea cu cartofi, este si mai pufoasa!!!

Răspuns
Daniela 14 May 2020 - 13:06

Acum făcut pâinea. Este super!!! Eu am făcut chifle din aluat. Pufoasă și gustoasă. Mulțumesc pentru rețetă!

Răspuns
Maria Udrea 15 May 2020 - 19:04

Mă bucur mult că ți-a plăcut!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.