Bulete de cascaval cu cartofi si sunca

de Maria Udrea
8 comentarii
Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata

Reteta aceasta de bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata, a fost deliciul unor musafiri anuntati in ultima clipa. S-au cerut repetate a doua zi, ca tare bune au iesit.

Se prepara destul de usor si nu necesita multe ingrediente. Insa pentru reusita lor vom alege un cascaval mai tare.  Merg preparate pentru gustari de zi cu zi, dar si pentru un platou cu aperitive.

Mai gasiti pe blog si o reteta de mini mozzarella pane, cu boia de ardei, care merge preparata pentru un platou festiv.

Si tot din aceeasi categorie de retete, va mai recomand sa incercati de pe blog si reteta de crochete de cartofi cu peste si castraveciori. Crochetele au fost preparate la friteuza cu aer cald, dar se pot prepara si la tigaie sau la cuptor.

Dar mai gasiti pe blog si alte retete asemanatoare de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta buletelor din cascaval cu cartofi si sunca presata.

Ingrediente

  • 1 cartof mare
  • apa pentru fiert cartoful
  • 150 gr cascaval
  • 150 gr sunca presata
  • 2 oua
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 250 ml ulei
  • 200 gr pesmet

Mod de preparare pentru bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata

Mai intai ne ocupam de pregatirea ingredientelor.

Spalam cartoful bine si il punem la fiert, cu coaja, in apa cat sa-l acopere.
Nu il lasam sa fiarba definitiv, ci doar sa se patrunda putin.
Cartoful fiert si racit(il trecem prin jet de apa rece), il curatam de coaja si il dam pe razatoare.
De asemeni dam pe razatoare si cascavalul si sunca presata.

Intr-un bol amestecam aceste ingrediente date pe razatoare, apoi adaugam condimentele si ouale.

Omogenizam bine compozitia, apoi formam mingiute cat o nuca de mari. Le asezam pe un platou presarat cu pesmet.

Dupa ce le formam pe toate le trecem de cateva ori prin pesmet sa se acopere bine partea exterioara.
Intr-o craticioara cu peretii mai inalti sau un tuciulet mai micut punem uleiul la incins.
Scufundam cateva bulete si le lasam sa se prajeasca pentru 3-4 minute asau pana se rumenesc frumos la suprafata.

Primele bulete le vom lasa mai mult la prajire. Urmatoarele vor sta din ce in ce mai putin, pentru ca se vor colora mai intens, datorita arderii uleiului.
Scoatem buletele cu ajutorul unei spumiere si le asezam pe prosoape de hartie absorbanta.

Au iesit si frumoase si gustoase aceste bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata.
Le putem servi atat calde cat si reci, ca aperitive, alaturi de legume proaspete. Merg servite si cu diferite sosuri.

TIPSURI:

  • Este bine ca baia de ulei sa fie mai inalta decat buletele. Astfel nu va fi necesar sa le intoarcem de pe o parte pe alta, si nu se vor deforma.
  • In compozitia buletelor se mai poate adauga si un morcov fiert, dat pe razatoare, dar si putin parmezan.

 

Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-1 Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-2 Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-3 Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-4 Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-5 Bulete-cascaval-cartofi-sunca-presata-6

Rețete înrudite

8 comentarii

Anonim 30 September 2014 - 4:57

Am sa incerc si eu reteta ta, ca tare bine arata.
Te pup, Tania D

Răspuns
Maria Udrea 1 October 2014 - 11:37

Te tzuc, Tania! >:D<

Răspuns
simonacallas 1 October 2014 - 19:41

Imi plac mult buletele de cascaval, si nu am mai facut de mult, mi-ai dat o idee buna 🙂

Răspuns
Maria Udrea 15 October 2014 - 7:02

Te pup, Simona! >:D<

Răspuns
Anonim 26 October 2014 - 15:03

multumesc! o sa fac si eu ,par simplu de facut si gustoase!

Răspuns
Maria Udrea 26 October 2014 - 15:14

Sunt si gustoase si aspectuoase, de efect pe o masa festiva chiar.

Răspuns
Patricia 21 November 2014 - 6:45

Si acest preparat îl voi încerca de ziua baietelului meu. Pana acum foloseam doar cascavalul. ��

Răspuns
Maria Udrea 21 November 2014 - 7:14

Multumesc, Patricia, pentru vizita si incredere!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.