Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

de Maria Udrea
3 comentarii
Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Azi am pentru voi o reteta de paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan. Este absolut delicioasa si dispare imediat de la masa. Ai mei au devorat-o usor calda cu cate un pahar de iaurt și tare mult le-a placut.

Sincera sa fiu, am preparat-o cu gandul de a o folosi la sandvisurile pentru a doua zi. Merg tare bine niste sandvisuri tartinate cu o crema de branza si umplute cu felii de sunca presata.

O reteta asemanatoare de paine, dar si cu alte ingrediente in umplutura am preparat si aici. Am inlocuit rosiile deshidratate cu masline, iar semintele de susan le-am inlocuit cu seminte de chimen. Tare buna a iesit si in aceasta combinatie!

Dar mai gasiti pe blog si o  reteta de baghete umplute cu sunca si mozzarella. Sunt minunate baghetele, mai ales servite usor calde cu o cana de lapte, iaurt sau ceai. Dar sunt perfecte si reci, luate la pachet pentru pauza de masa de la birou.

Si tot don categoria aluaturilor umplute va mai recomand de pe blog si reteta de turte la tigaie cu brânză și ceapă verde.

Dar gasiti mai multe astfel de retete pe blog, in sectiunea ”Paine si aluaturi de casa”.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan.

Ingrediente

  • 650-700 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • 1 lingura otet
  • 100 g rosii deshidratate, in ulei de masline
  • 150 g mozzarella
  • cateva frunze de busuioc
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • seminte de susan

Mod de preparare pentru paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Pentru prepararea aluatului, intr-un bol, amestecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere. Adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul.
Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza volumul, aproximativ 10-15 minute daca drojdia este buna si faina de calitate.

Eu folosesc faina proaspat macinata la tara( tip 650) si sunt tare multumita de ea.
Restul de faina o cernem intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si turnam pe rand: maiaua crescuta, untul topit impreuna cu laptele cald, in care dizolvam si sarea si otetul.
Adunam la centru si faina de pe margini si framantam un aluat mai vartos si nelipicios.

Lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu un stergar, pana cand isi dubleaza volumul.

La mine in maxim 30-40 de minute se intampla fenomenul, nu trebuie sa astept o ora cum era stipulat in retetele vechi.

Feliem mozzarella, iar rosiile le taiem in bucati mai mici.

Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-1 Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-2

Intindem aluatul intr-o foaie mai groasa, asezam mozzarella, rosiile deshidratate si cateva frunze de busuioc rupte si rulam aluatul.

Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-3 Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-4

Il rasucim ca la o invartita si il asezam intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Il acoperim si il lasam din nou la crescut, la loc caldut.
Cand isi dubleaza volumul, ungem suprafata aluatului cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si presaram seminte de susan deasupra.

Coacem delicioasa paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan la 180 de grade pentru 40-45 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata.

Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-5 Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-6

Ca un tips, ca sa va dati seama daca painea este coapta in interior, ridicati tava si daca este cu mult mai usoara decat a fost inainte de a o introduce in cuptor, atunci cu siguranta painea este coapta.

Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-7 Paine-cu-mozzarella-rosii-deshidratate-si-susan-8

Sa va fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

3 comentarii

Pr.Victor 4 November 2015 - 13:30

Sunt convins că s-ar preta la fix dietei mele, spre disperarea celor care tot zic că pâinea îngraşă. :)) 😀 No, cum mă ştii, curajos, desigur, dar nepretenţios, astfel de pâine aş mânca şi goală. 😀
Faină treabă, Meri!

Răspuns
Maria Udrea 4 November 2015 - 15:12

He, he, Padre, de-ai sti ce buna este de luat la pachet, mai ales! E ca un sandwich maaaare. Ce bine ca tu poti sa mananci asa paine! :))) Noi…..mai cu masura.
Multumesc de vizita si apreciere! Seara buna!

Răspuns
Tania Dabu 11 November 2015 - 8:37

Arata de pus in rama. Bravo!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.