Imi place mult combinatia rosii + ardei copti pe care o folosesc la diverse mancaruri. Iar de data aceasta am folosit-o la o delicioasa supa de rosii cu ardei copti si galuste.
A iesit tare gustoasa, chiar va recomand s-o incercati! O puteti prepara si cu ardei copti de la congelator, dar si cu rosii conservate la borcan.
Mai gasiti pe blog si reteta clasica a ciorbei de rosii cu galuste, pe care o adora toata lumea. Este preferata noastra, mai ales vara. Spun ”mai ales” pentru ca o prepar si iarna, cu rosii de la borcan.
Vedeti aici si o reteta de ciorba de rosii cu galuste de cartofi, preparata cu rosii de la borcan. Ies foarte gustoase si galustele de cartofi, dar si foarte consistente.
Dar mai gasiti pe blog si alte retete de supe sau ciorbe mai simple sau mai complexe, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de supa de rosii cu ardei copti si galuste.
Ingrediente
- Pentru supa:
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4 ardei copti(kapia)
- 4 rosii mari
- 1 capatana usturoi
- busuioc
- piper macinat
- sare
- ulei de masline
- patrunjel verde
- 3,5 l apa
- Pentru galuste:
- 2 oua
- 6 linguri gris
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare pentru supa de rosii cu ardei copti si galuste
Pentru a curata rosiile am pus 1/2 l apa la fiert. Cand apa a atins punctul de fierbere am scufundat rosiile in ea pentru cateva minute. Apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca pentru a le decoji.
Ardeiul l-am copt, l-am curatat, dupa care l-am trecut prin robot impreuna cu rosiile decojite.
Restul legumelor, le-am trecut prin robot si le-am pus la inabusit in putina apa cu sare si ulei de masline.
Cand s-au inmuiat legumele am adaugat rosiile si ardeiul copt, am mai lasat cateva minute si am completat cu apa fiarta.
Am acoperit vasul si am lasat la fiert aproximativ 20 minute.
Intre timp am pregatit compozitia pentru galuste
Am omogenizat bine compozitia si am lasat-o sa se odihneasca, timp in care grisul si-a marit volumul.
Patrunjelul l-am tocat marunt și l-am adaugat in compozitie.
Cand am considerat ca legumele sunt suficient de fierte, am adaugat galustele punand cate o lingurita din compozitie in supa.
Au iesit 24 de galuste micute, care aproape si-au dublat volumul in timpul fierberii.
Am condimentat supa cu piper si busuioc uscat, am potivit de sare si am mai lasat-o pe foc aproximativ 15 minute. Dupa stingerea focului am tocat patrunjelul verde si l-am adaugat in delicioasa supa de rosii cu ardei copti si galuste de gris.
Este o supa putin dulceaga si condimentata.
2 comentarii
ce bine arata, asta da reteta ca acasa la mama, usor de preparat, gustoasa si delicioasa..sa avem pofta 😀
Da, Aurica, simpla si gustoasa!