8
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 2 oua
- 2 banane
- 100 gr unt
- 200 ml iaurt de baut
- 25 gr merisoare confiate
- 300 gr faina
- sare
- 1 lingura zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita esenta vanilie
- Pentru ornare:
- peltea de gutui incalzita
- felii de babane
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Nu am pus mult zahar pentru ca au fost dulci si bananele si merisoarele si le-am servit cu peltea de gutui, care de asemeni este foarte dulce.
Punem untul intr-un bol si il frecam cu zaharul si putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam pe rand, ouale, iaurtul si praful de copt si mixam energic pentru a se omogeniza bine compozitia.
Curatam bananele si le trecem prin blender sau robot, apoi amestecam cele doua compozitii si adaugam treptat faina.
Punem untul intr-un bol si il frecam cu zaharul si putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam pe rand, ouale, iaurtul si praful de copt si mixam energic pentru a se omogeniza bine compozitia.
Curatam bananele si le trecem prin blender sau robot, apoi amestecam cele doua compozitii si adaugam treptat faina.
Ne oprim cand obtinem o compozitie mai groasa putin decat cea de chec.
La final adaugam merisoarele si esenta.
La final adaugam merisoarele si esenta.
Incingem tigaia antiaderenta(eu am lucrat la doua tigai) si punem cate un polonic de compozitie la mijlocul ei.
O rotim putin sa se mai intinda compozitia si coacem clatitele la foc mic spre mediu pentru aproximativ 1 minut pe fiecare parte.
O rotim putin sa se mai intinda compozitia si coacem clatitele la foc mic spre mediu pentru aproximativ 1 minut pe fiecare parte.
Nu trebuie sa se intinda prea mult compozitia in tigaie ca la clatitele obisnuite, pentru ca se va subtia si va fi mai greu de intors.
Noi le-am servit cu peltea de gutui, incalzita si felii de banane.
Noi le-am servit cu peltea de gutui, incalzita si felii de banane.
[/preparare]