68
Dacă tot am făcut mulți cozonaci de data aceasta, am ales să fac pască fără aluat, cu mix de brânzeturi și stafide.
A ieșit foarte bună, puternic aromată și aspectuoasă!
Este mult mai rapidă și ușoară, dar și foarte gustoasă!
Am ales să combin brânza proaspătă de vaci cu puțină telemea și a ieșit o bunătate de pască.
Găsiți pe blog mai multe rețete de pască, dar și rețete de cozonaci.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Ingrediente
- Pentru o formă rotundă de 27 cm:
- 1 kg brânză de vaci
- 200 g brânză telemea
- 100 g stafide
- 6 ouă
- 8 linguri zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 7 linguri făină
- 3 linguri pesmet
- 1 plic praf de copt
- esență de vanilie
- esență de rom
- coajă rasă de lămâie
- zeamă de lămâie
- 20 g unt
Mod de preparare pentru rețeta de pască fără aluat
Pregătim compoziția de brânzeturi cu stafide
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm brânza dulce cu telemeaua dată pe răzătoare.
Nu punem multă brânză telemea și vom ține cont să nu fie nici prea sărată, dar vă asigur că va da un gust bun compoziției.
Hidratăm stafidele în apă cu o fiolă esență de rom, pentru 10-15 minute, apoi le scurgem bine.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile le adăugăm peste brânză și omogenizăm compoziția.
Adăugăm, apoi, stafidele scurse, făina și pesmetul, esența și coaja rasă de lămâie și omogenizăm din nou compoziția.
Batem albușurile spumă cu un praf de sare și adăugăm, treptat, zahărul, zahărul vanilat și zeama de lămâie.
Obținem o bezea fermă pe care o încorporăm ușor în compoziția de brânză, urmărind să rămână compoziția ușor aerată.
Asamblare și coacere Pască fără aluat
Ungem baza și pereții formei cu unt și presărăm puțină făină.
Am folosit o formă de copt cu diametrul de 24 cm.
Turnăm compoziția de pască fără aluat în forma de copt și o nivelăm uniform.
O dăm la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade, sau până se rumenește frumos la suprafață.
Lăsăm, apoi, pasca să se răcească bine în forma de copt, pentru a nu se deforma și apoi o putem porționa frumos.
Această pască fără aluat, este de fapt o budincă de brânză cu stafide, foarte de efect și plăcut aromată.
Să vă fie de folos!
2 comentarii
Bina ziua! Pot inlocui faiana cu amidon? Mulțumesc!
Bună! Sigur că se poate înlocui făina cu amidon.