Ne place foarte mult pasca tradițională, dar ne place să o preparăm și în alte moduri. De data aceasta am preparat o rețetă de pască cu glazură de ciocolată. Ai mei spun că este cea mai gustoasă pască de până acum. Dar așa spun ei la fiecare rețetă nouă, pentru că este alt gust.
Glazura de ciocolată de deasupra s-a combinat perfect cu compoziția de brânză densă și bogată în stafide.
Una dintre cele mai apreciate rețete de pască de pe blog este cea de pască cu aluat fraged cu ciocolată. Aluatul fraged este chiar deosebit în combinație cu umplutura.
Iar o altă rețetă de pască pe care am preparat-o anterior și a avut succes a fost rețeta de pască zebră fără aluat. Rețeta de față este asemănătoare cu rețeta de pască fără aluat, dar cu adaos de cacao. Iar pentru a nu-i strica aspectul marmorat, nu am adăugat nici stafide sau alte fructe confiate.
Cum se prepară rețeta de pască cu glazură de ciocolată
Pentru rețeta de față am preparat un aluat fraged, cum este cel pentru tarte. Compoziția de brânză am preparat-o mai densă și am îmbogățit-o cu stafide hidratate în rom. Deasupra am glazurat-o cu ciocolată amăruie, din belșug. Din păcate am secționat-o înainte de a se întări bine glazura, pentru că mai târziu nu mai aveam timp de fotografiat pentru prezentare.
După ce a stat la rece câteva ore, glazura a devenit fermă, iar pasca s-a porționat perfect.
Găsiți pe blog și rețeta de pască tradițională, dar și alte rețete de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pască cu glazură de ciocolată.
INGREDIENTE
- Pentru aluat fraged în formă de copt cu diametrul de 26 cm:
- 1 ou
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 350 gr făină tip 650
- 1 praf de sare
- 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță cu suc de lămâie
- Pentru umplutură:
- 775 gr brânză proaspătă de vaci
- 250 gr brânză cremoasă, ușor sărată(Prezident)
- 200 gr zahăr
- 250 gr smântână cu 20% grăsime
- 3 ouă
- 100 gr griș
- coaja de la 1/2 lămâie
- coaja de la 1/2 portocală
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- 350 gr stafide
- 50 ml rom
- Pentru glazură de ciocolată:
- 400 gr ciocolată amăruie
- 250 ml smântână pentru frișcă
- puțină ciocolată albă și neagră răzuită, pentru decor
MOD DE PREPARARE
Pentru a pregăti aluatul fraged cernem făina într-un vas, facem un loc adânc la mijlocul ei și punem acolo oul, zahărul, sarea, bicarbonatul stins în sucul de lămâie și untul rece tăiat în cuburi. Amestecăm rapid toate ingredientele până când obținem un aluat ușor nisipos. Acoperim aluatul cu folie de plastic și îl punem la frigider pentru 30-40 de minute.
Între timp, pregătim compoziția pentru umplutură. Punem stafidele la hidratat în rom și le lăsăm 10-12 minute. Amestecăm brânza proaspătă cu cea cremoasă, zahărul, coaja de lămâie și de portocală, vanilia, sarea și smântâna. Apoi adăugăm ouăle întregi și, în funcție de cât de subțire este compoziția, adăugăm griș. Eu am pus 100 gr de griș, dar brânza dulce a fost bine scursă. La final adăugăm și stafidele bine scurse și omogenizăm bine compoziția.
Înainte de a monta pasca în forma de copt pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Scoatem aluatul de la rece și îl întindem într-o foaie de aluat rotundă, direct pe hârtie de copt. Apoi îl transferăm în forma de copt, cu tot cu hârtia. Ridicăm aluatul și pe lateralele formei de copt, iar la bază îl înțepăm cu o furculiță din loc în loc.
Turnăm în interiorul aluatului compoziția de brânză și punem pasca la copt pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, o lăsăm să se răcească apoi pregătim glazura.
Glazura se prepară în cel mai simplu mod. Punem smântâna la încălzit și adăugăm ciocolata ruptă în ea. Amestecăm bine până când ciocolata se topește și se omogenizează compoziția.
Întindem glazura de ciocolată caldă peste pasca răcită. O lăsăm să se prelingă ușor și pe laterale. După ce se mai temperează formăm crucea din ciocolată albă și neagră, răzuită.
Secționăm delicioasa pască cu glazură de ciocolată după ce va sta la rece câteva ore.
Este chiar delicioasă, merită preparată și în această combinație.