22
Cea mai simplă rețetă de post din categoria rețetelor fără ulei este această Rețetă de Orez cu legume mexicane și legume deshidratate.
Este și simplă și rapidă, dar și foarte gustoasă și sățioasă, cu ingrediente puține și la îndemână.
Și am servit această mâncare de orez cu puțină dulceață de ardei iuți – Vedeți rețeta Aici!
Foarte bine îmi prind acum, în perioada de post legumele deshidratate – Vedeți Rețeta Aici!
Ingrediente
- Pentru 4 porții:
- 200 gr orez Arborio
- 800 ml apă
- 450 gr legume mexicane
- 2 linguri legume uscate
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Iată cât de simplu și rapid preparăm rețeta Orez cu legume mexicane și legume deshidratate!
Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm puțină sare și legumele deshidratate.
Între timp, clătim orezul în două ape.
Lăsăm supa de legume deshidratate să fiarbă până atinge din nou punctul de fierbere, apoi adăugăm legumele mexicane, congelate.
Adăugăm și orezul și îl lăsăm să fiarbă, până absoarbe toată supa. Orezul se va hidrata foarte rapid, deci avem grijă să nu fiarbă prea rău și să se sfărâme. 10 minute sunt suficiente pentru a fierbe al dente, orezul se mai hidratează și după stingerea focului, pentru că procesul termic mai continuă câteva minute.
Lăsăm orezul cu legume să se tempereze ușor, apoi adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt.
Îl asamblăm pe farfurii, în forme circulare și îl servim cu puțin sos de ardei iuți și mai presărăm puțin pătrunjel verde, tocat, pentru un plus de prospețime.
În doar câteva minute vom avea o mâncare simplă și gustoasă, cu ingrediente puține, ce poate fi luată și la pachet.
Este consistentă, cu gust ușor dulce și ușor picant
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.