Pentru că suntem în post, am ales să pregătesc, ca desert de weekend, o minunată rețetă de plăcinte trandafir cu dovleac plăcintar.
Este o rețetă fără zahăr, cu îndulcitori naturali din gama Edulcorem, despre care v-am mai povestit și la rețeta de negresă cu mere și bezea, fără zahăr.
Am folosit de data aceasta, la umplutură, Edulcorem Stevia pulbere 1:2, pulbere cu putere de îndulcire dublă față de cea a zahărului cu zero calorii și indice glicemic. Este foarte recomandată în diete și pentru persoanele diabetice.
La aluat am folosit Edulcorem Eritritol, un îndulcitor natural pe bază de eritritol, poliol natural, fără calorii şi indice glicemic. Puterea de îndulcire este de 70% din cea a zahărului, (7-8 g eritritol este echivalent cu o linguriţă de zahăr). În mod natural se găseşte în anumite fructe şi legume. Produsul se absoarbe repede, cu şanse reduse de a produce balonare sau efecte laxative.
Vă spun sincer că s-au combinat perfect cu ingredientele folosite și nu au influențat gustul așa încât cineva să sesizeze că nu ar fi zahăr.
Și au fost destui cei care au degustat aceste plăcinte.
Ideea acestor plăcinte trandafir am preluat-o, ca și aspect, de la Rețeta Brânzoaice trandafir cu brânză dulce și stafide, care a avut un mare succes.
Vedeți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari rețetei de plăcinte trandafir cu dovleac plăcintar.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 550 gr făină
- 100 ml ulei de cocos
- 200 ml lapte de soia
- 100 ml apă minerală
- 2 linguri rase îndulcitor Edulcorem Eritrol
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță praf de copt
- 1 vârf de linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru umplutură:
- 750 gr dovleac plăcintar, răzuit
- 2 linguri îndulcitor natural Edulcorem Stevia pulbere 1:2
- 1 linguriță scorțișoară
- 2 linguri griș
Mod de preparare pentru plăcinte trandafir cu dovleac plăcintar.
Pregătim mai întâi umplutura pentru a avea timp să se răcească.
Amestecăm dovleacul plăcintar, răzuit, cu îndulcitorul natural și îl caramelizăm pe foc până se pătrunde bine. Îl lăsăm apoi, la răcit și în funcție de siropul lăsat, adăugăm griș. Îl îndulcim după gust, dacă mai necesită, mai adăugăm îndulcitor.
Pregătim aluatul pentru plăcinte
Asamblăm și coacem minunatele plăcinte trandafir cu dovleac plăcintar
3 comentarii
Ca de obicei, perfecta!!!
Mulțumesc, Gabi!