Pentru că ne plac salatele de murături cu gust dulce-picant și pentru că am dispus de multă sfeclă roșie și hrean, am pregătit o rețetă de salată de sfeclă cu hrean și țelină, la borcan.
Sfecla roșie este una dintre legumele de toamnă pe care o includem destul de des în preparate. Ne place salata de sfeclă coaptă, dar ne plac și supele cremă, sau diferite salate și aperitive.
Vedeți aici rețeta de supă cremă de sfeclă, în varianta de post, cu lapte de cocos.
Iar din categoria rețetelor cu carne, găsiți pe blog și rețeta de borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată.
Despre hrean, probabil toată lumea știe că este un ingredient important pentru murături. Pe lângă gustul ușor picant pe care îl oferă saramurii, are rolul de a menține legumele murate tari, pe tot parcursul păstrării acestora.
Iar țelina este gustoasă și cu multe proprietăți benefice organismului. Aceasta se poate include în foarte multe preparate.
De ce este specială rețeta de salată de sfeclă cu hrean și țelină
Este ideală această salată servită lângă o friptură sau orice garnitură. Însă, este de folos inclusă și în diferite creme și paste aperitiv. De exemplu, o cremă cu brânză și 1-2 linguri din această salată ar fi perfectă pentru umplut ouă.
Vedeți aici o rețetă de aperitiv cu sfeclă roșie și brânză.
Un alt exemplu ar fi o rețetă de pastă de ton în care să adăugăm 1-2 linguri din această salată. Este gustoasă și frumos colorată, chiar merită preparată.
Dacă și voi adorați preparatele cu sfeclă roșie, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de salată de sfeclă cu hrean și țelină.

INGREDIENTE
- 3 kg sfeclă roșie
- 350 gr hrean
- 1 kg țelină
- Pentru soluția de murat:
- 250 ml oțet de vin, de 9 grade
- 500 ml apă
- 1 lingură sare pentru murături
- 100 gr zahăr
- 1 lingură cu condimente pentru murături
MOD DE PREPARARE
Modul de preparare al rețetei de salată de sfeclă cu hrean și țelină este foarte simplu, asemănător cu al oricărei rețete de murături în oțet.
Curățăm legumele de coajă, le dăm pe răzătoare și le amestecăm într-un vas. Apoi fierbem soluția pentru murat pentru 2-3 minute de când atinge punctul de fierbere. Punem apa cu oțetul, sarea și zahărul într-o oală, la foc mediu. Adăugăm condimentele și fierbem aceste ingrediente, atât cât să-și degaje condimentele aromele în vas. Acoperim vasul după stingerea focului și îl lăsăm așa 5 minute, pentru a se infuza bine condimentele. Apoi trecem soluția printr-o sită deasă și o adăugăm peste răzătura de sfeclă cu hrean și țelină. Presăm bine răzătura de ingrediente în soluție și o lăsăm 10-15 minute să se opărească bine.
Între timp sterilizăm borcanele și le vom umple cu această salată fierbinte, îndesând-o bine în borcane.
Închidem capacele borcanelor, apoi învelim borcanele în pături și le lăsăm acolo până când se răcesc. Le etichetăm și le trecem în cămară.