Trebuie sa va spun ca aceasta reteta de piept de pui cu tortelloni in sos alb a fost notata cu nota maxima de catre baietii mei.
Ca m-am profilat pe sosuri albe, cred ca v-am mai spus, doar combinatia este alta de fiecare data.
Chiar daca este o mancare calorica, este tare gustoasa si din cand in cand ne putem permite sa ne rasfatam papilele si cu astfel de preparate.
Mai gasiti pe blog si reteta de ciuperci in sos alb, cu carnati de casa. Si aceasta a placut maxim. Ciupercile se combina perfect cu sosurile albe. iar carnatii adaugati aduc un plus de gust si satietate.
Si tot din aceasta categorie va mai recomand sa incercati si reteta de perisoare de pui in sos alb de branzeturi. Este o reteta inspirata din bucataria lui Vladutz, bucatarul de la ”Neatza cu Razvan si Dani”.
Dar gasiti mai multe retete din aceasta categorie pe blog, de unde o puteti incerca pe cea care va inspira mai mult.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de piept de pui cu tortelloni in sos alb.
Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- sare
- piper
- zeama de lamaie
- boia de ardei
- faina
- 25 g unt
- 20 ml ulei de masline
- 200 ml vin alb demidulce
- 250 g mascarpone
- 400 g smantana
- 1 capatana de usturoi
- frunze de busuioc
- oregano
- 50 g parmezan
- 600 g tortelloni cu spanac si ricota
- apa
- sare
- marar verde
- patrunjel verde
Mod de preparare piept de pui cu tortelloni in sos alb
Pieptul de pui il taiem in fasii lungi pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de masline.
Le perpelim bine pe toate partile pana prind o crusta usor crocanta, apoi adaugam vinul, iar dupa cateva minute, adaugam usturoiul tocat marunt, smantana si mascarponele amestecate bine, apoi frunzele de busuioc si oregano.
Nu lasam sosul sa fiarba prea mult, un clocot sau doua.
Tortellonii ii fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa clocotita cu sare si ii adaugam in sosul alb, spre final de fierbere.
Tot dupa stingerea focului, adaugam si verdeata tocata marunt, nu punem multa, cateva fire din fiecare.
Servim pieptul de pui cu tortelloni in sos alb, cu parmezan ras si legume proaspete, sau salata de legume.
Sa va fie de folos!
2 comentarii
Cred că încep să îmbătrânesc, nu de alta, dar accept din ce în ce mai greu mâncărurile internaţionale. Am mâncat de fiecare dată, când am fost plecat pe undeva, tot ce era specific zonei. Am mâncat şi pe la câte un restaurant mâncăruri specifice altor state, bune, nimic de zis, dar parcă nu-mi merg la suflet, cum zice românul. Tu le-ai pregătit super, cel puţin în poză arată îmbietor, iar dacă băieţilor tăi le-a plăcut, înseamnă că şi gustul a fost de zile mari.
Super!
Seara buna, Padre! >:D<
Dupa cum am mai spus, imi place sa diversific mancarurile asa incat de fiecare data sa fie altceva.
Si imi place cand ii surprind placut pe baieti, asta imi da o mare satisfactie si un imbold pentru si mai bine 🙂
Multumesc pentru apreciere si gandul bun, stii cat conteaza pentru mine!!