Daca tot pregatesc dimineata sandwich-uri pentru pachetelele de la serviciu si in numar mare, m-am gandit sa le prepar si sub formă de chifle cu surprize.
Asa ca am introdus ingredientele pentru sandwich-uri, in chifle pufoase si frumoase.
Au iesit tare bune si au avut un mare efect asupra celor care le-au savurat.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 750 g faina
- 150 branza telemea
- 150 unt
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 2 plicuri garant pentru aluaturi dospite
- Pentru umplut:
- 2 oua fierte
- 1 ardei capia
- 50 g masline
- 3 carnaciori
- 100 g sunca presata
- Pentru uns:
- ketchup
- 1 ou
- 1/2 lingurita lapte
- chimen
Mod de preparare pentru chifle cu surprize
Pregatim aluatul
Pentru aluat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de demararea procesului tehnologic.
Cernem faina si o punem intr-un bol, impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite.
Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem acolo untul moale amestecat cu branza data pe razatoare, adaugam si oul si diluam totul cu lapte caldut, apoi incepem sa incorporam faina, turnand treptat laptele.
Framantam un aluat destul de vartos, pe care il lasam la odihnit 15 minute, timp in care isi va mari consistent volumul.
Pregatim umplutura
Pentru umplutura, taiem ingredientele in cuburi, respectiv rondele. Ouale le vom fierbe tari, iar maslinele le desamburim.
Asamblare si coacere Chifle cu surprize
Impartim aluatul in bilute pe care le intindelm sub forma rotunda pe masa de lucru, le ungem cu ketchup si asezam la mijlocul lor, ingredientele de umplutura impartite uniform.
Adunam marginile aluatullui peste ingrediente si formam chiflele pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea de aluat neted, in sus.
Le mai lasam 5-6 minute la odihnit, apoi le ungem cu ou diluat cu lapte si presaram chimen peste ele.
Coacem chiflele pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
TIPS-uri
Nu vom pune toata cantitatea de faina, specificata intr-o reteta, de la inceput in vas, pentru ca nu vom sti la fix necesarul, acesta depinde de consistenta celorlalte ingrediente folosite.
Chiflele se pot gratina si cu cascaval, pe final de coacere.
2 comentarii
Surprize, surprize, la merisor in bucatarie. 🙂
Imi plac surprizele tale si cand spun asta nu ma refer doar la reteta de fata ci la toate cate am vazut de cand n-am mai trecut eu pe aici.
Esti o mamica iubitoare, aste e cert si ai tot interesul sa jonglezi cu preparatele culinare.
Te felicit pentru reusita!
Multumesc, Tania, pentru vizita si apreciere!