Dacă este weekend ne putem permite și un astfel de răsfăț culinar cum este acest piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi. Chiar dacă este o mâncare ceva mai calorică, merită preparată pentru că nu gătim în fiecare zi așa ceva.
De regulă sunt adepta sosurilor simple, cu roșii și ardei. Dar din când în când mai fac și câte un sos alb că e așa bun de te lingi pe degete.
Și servit cum se cuvine, cu mămăliguță și un pahar de vin alb, nu-ți mai trebuie nimic întreaga zi, decât poate puțin mai multă mișcare.
Mai găsiți pe blog și o rețetă de chiftele de ton si cartofi copți, tot în sos de brânzeturi.
Sau poate vă inspiră mai mult rețeta de perișoare de pui în sos alb de brânzeturi, pe care v-o recomand, tot de pe blog.
Iar mai jos puteți urmări rețeta pieptului de pui cu ciuperci în sos de brânzeturi, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare.
Ingrediente
- 750 g piept de pui dezosat
- 100-150 g făină
- 500 g ciuperci champignon din conservă
- 3 căței de usturoi
- 25 g unt
- 25 ml ulei de măsline
- 400 g smântână
- 200 g cremă de brânză cu castraveți
- 50 g parmezan ras
- 500 ml vin alb demidulce
- sare
- piper
- cimbru
- frunze de busuioc
- 1 foaie dafin
Porții: 6
Timp de preparare: 45 minute
Mod de preparare piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi
Preparare Piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi





