Este prima data cand fac acest gen de pizza, dar cu siguranta nu va fi ultima.
Reteta o am de la o prietena, la care am si servit o astfel de pizza.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Pentru aluat(4 portii mari):
- 650 gr faina
- 200 ml apa calda
- 50 ml ulei de masline
- 25 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- Pentru umplutura:
- 600 gr carne de miel, tocata
- 1 ceapa
- 200 gr pasta de rosii cu bucati de ardei
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita chimion macinat
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1 varf lingurita piper macinat
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 1 lingurita sare
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pentru aluat, frecam, intr-un bol, drojdia cu zaharul, iar cand se dizolva ambele ingrediente, adaugam 150 ml apa calduta si o mana de faina.
Omogenizam bine maiaua si o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul(10-15 minute).
Cernem 400 gr faina intr-un alt bol si ii facem o adancitura la mijloc, unde vom pune maiaua crescuta si o parte din ulei.
Restul de faina si ulei le pastram pentru framantatul final.
Dizolvam sarea in apa oprita(50 ml), clatim si vasul in care a fost maiaua, cu aceasta apa si o turnam peste ingredientele din vas.
Amestecam bine totul, la inceput cu o paleta, adunand si faina de pe margini, apoi cand aluatul se intareste, il framantam cu mainile infainate.
Il rasturnam pe masa infainata cu restul de faina oprita si il framantam bine, apoi ne clatim pe maini cu ulei si framantam in continuare pana nu se mai lipeste si se incorporeaza tot uleiul.
Avem grija sa nu iasa un aluat foarte tare.
Lasam aluatul la crescut pana isi dubeaza volumul.
Pentru umplutura, punem uleiul la incins si calim ceapa tocata in el, pentru cateva minute, apoi adaugam carnea, presaram sarea peste ea si condimentele si o lasam pe foc pana cand se prepara bine, amestecand-o din cand in cand.
Spre final adaugam pasta de rosii cu ardeiul, amestecam bine totul si degustam sa vedem daca mai adaugam sare sau condimente.
Dupa stingerea focului adaugam patrunjelul tocat si dam vasul la rece.
Aluatul crescut il vom imparti in patru parti pe care le vom intinde in forme ovale sau dreptunghiulare, mai lungi.
Impartim si carnea tocata tot in patru si intindem fiecare parte de carne pe cate o foaie de aluat, doar pe mijloc.
Marginile aluatului le pliem spre interior, formand cate o barcuta.
Asezam barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
A fost tare buna si satioasa, noua ne-a placut!
[/preparare]
8 comentarii
Desi locuiesc printre turci 🙂 nu am mancat pizza turceasca. Arata tare bine si ingredientele sunt pe gustul meu 🙂 Brava, Merisor!
Multumesc, Simona! Noi nu prea ne omoram cu carnea de miel, dar preparata asa chiar a fost ok.
Mmmm, cred ca a fost minunata! Mie imi place carnea de miel atunci cand i se adauga condimentele potrivite deci cred ca mi-ar placea si in varianta asta de pizza. Mai ales ca imi place pizza in variante cat mai sanatoase 🙂 Te pup!
Paula si noua ne-a placut aceasta varianta de pizza. Cat despre condimente, am pus ce am avut la indemana, dar a rezultat un gust bun! Pupici!
Moama, ce bunaciuni! Arata bestial! Sigur baietii au devorat asa bunaciuni!
Laura, deci eu cu Adi am impartit una, iar ei au impartit trei :)))))) Muah!
Oho ! Mi s-a facut foame citind reteta ta ! De nota 10+ !
Multumesc frumos, Claudia! M-ai facut sa rosesc. 🙂