A ieșit pur și simplu minunată această plăcintă cu dovleac și sirop de arțar!
De când am descoperit gustul delicios al siropului de arțar, am început să-l folosesc des în deserturi, mai ales în cele de post.
Are o aromă tare plăcută și s-a combinat perfect cu dovleacul plăcintar.
Și nici n-a mai fost nevoie de adaos de zahăr.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 125 ml sirop de arțar
- 150 ml apă minerală
- 125 ml ulei
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 500-550 g făină
- Pentru umplutură:
- 750 g dovleac plăcintar
- 125 ml sirop de arțar
- 2 linguri amidon de porumb( Gustin)
- zahăr pudră, pentru decor
Porții: 30
Timp de preparare: 60 minute
Dimensiuni tavă: 28/40 cm
Mod de preparare pentru plăcintă cu dovleac și sirop de arțar
Pregătim mai întâi umplutura
Preparare aluat pentru plăcintă cu dovleac și sirop de arțar.
Asamblare și coacere plăcintă cu dovleac și sirop de arțar
Din categoria rețetelor cu dovleac vă mai recomand de pe blog și următoarele:
Plăcinte trandafir cu dovleac plăcintar
Dovleci din aluat umplut cu dovleac plăcintar
Dar, găsiți mult mai multe rețete cu dovleac, atât din categoria deserturilor cât și a altor preparate sărate. Tastați cuvântul ”dovleac” în caseta de căutare și le veți descoperi.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.