Printre rețetele de creme pentru prăjituri și torturi pe care le prepar în zilele de post se numără și rețeta de cremă caramel cu unt de arahide și cacao. Este delicioasă, și poate fi folosită, în special pentru umplerea foilor fragede.
Putem folosi crema și pentru a glazura cu ea blaturi de prăjituri, de post, dar și pentru deserturi la pahar. Ai mei o savurează și întinsă pe biscuiți, dimineața la micul dejun. Atunci când o prepar pentru a o folosi la un desert, pun din ea și într-un borcan și o păstrez în frigider câteva zile.
Vedeți aici și o rețetă de prăjitură de post, cu foi fragede în care am folosit o astfel de cremă. Este una dintre prăjiturile pe care le prepar foarte des în perioadele de post.
Și tot din categoria rețetele de creme pe care le prepar în post se numără și rețeta de cremă cu nucă de cocos. Este o cremă plăcut aromată de la nuca de cocos adăugată din belșug. Pe lângă fulgii de cocos adăugați din belșug, crema se fierbe în lapte de cocos. Nu mai are nevoie de alte arome.
Cum preparăm rețeta de cremă caramel cu unt de arahide și cacao
Pentru crema din rețeta de față, tot ce avem de făcut este să caramelizăm zahărul cu foarte puțină apă. Apoi adăugăm pe rând făina amestecată cu pudra de cacao și apă fierbinte. Untul de arahide îl adăugăm la final, după stingerea focului. Eu am avut un unt de arahide și cu arahide mărunțite prin el.
Untul de arahide poate fi înlocuit și cu unt de cacao sau cu ulei de cocos, dacă doriți alte arome. Cu unt de cacao am încercat și eu. Pe acesta îl folosesc în special la rețetele de ciocolată de casă.
Vedeți aici și o rețetă de ciocolată de casă cu fructe uscate, tot de post, fără lapte praf.
Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi de post, de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Iar mai jos puteți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cremă caramel cu unt de arahide și cacao.
INGREDIENTE
- 250 g zahăr + 2 linguri de apă
- 30 g cacao
- 150 g făină
- 1200 ml apă fierbinte
- 250 g unt de arahide
- 1 vârf de linguriță cu sare.
MOD DE PREPARARE
Alegem o cratiță cu baza groasă și adăugăm în ea 2 linguri de apă, apoi zaharul. Punem cratița la foc de intensitate medie și lăsăm zahărul să se caramelizeze. Amestecăm atunci când vedem că începe să se coloreze prea intens.
În altă cratiță punem cei 1200 ml de apă la fiert. Adăugăm și un vârf de linguriță cu sare.
Când zahărul este complet diluat reducem intensitatea focului la minim și adăugăm făina trecută prin sită împreună cu pudra de cacao. Amestecăm energic cu un tel sau cu o spatulă pentru a nu se forma cocoloașe.
După ce compoziția este omogenă, începem să adăugăm treptat din apa fierbinte, amestecând intens. Vom obține o cremă cu textură ușor fluidă.
Lăsăm crema să se tempereze 5-6 minute, apoi adăugăm untul de arahide și amestecăm energic până când acesta este încorporat uniform în cremă.
Acoperim delicioasa cremă caramel cu unt de arahide și cacao cu o folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Apoi o putem folosi la prăjituri sau torturi.
După cum am menționat mai sus, untul meu de arahide a avut și arahide mărunțite prin el. Ne-a plăcut mult crema în această combinație!
Să vă fie de folos!