23
În sfârșit, a sosit timpul să încerc și eu aceste minunate Plăcinte cu ceapă verde, pe care le-am văzut la multe colege din blogosferă.
M-am inspirat de pe site-ul Rețete fel de fel, unde se găsesc multe rețete gustoase și foarte bine explicate.
De data aceasta eu am preparat plăcintele în baie de ulei, dar le voi testa și coapte la tigaie, fără ulei.
Ai mei au fost încântați de ele și mulțumesc frumos, prietenei de la Rețete fel de fel, pentru inspirație!
Sunt perfecte ca gustare cu diverse sosuri picante, mai ales în perioadele de post!
Mai găsiți pe blog și rețeta Plăcinte ardelenești cu varză, tot de post, dar și rețeta Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde.
Ingrediente
- Pentru 8 porții:
- 450 gr de făină + extra pentru înfăinat
- 250 ml de apă clocotită
- 1/2 linguriță cu sare
- 1 legătură de ceapă verde
- 3 linguri ulei de in
- 200 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru Plăcinte cu ceapă verde preparate la tigaie
Cernem făina într-un vas și presărăm sarea peste ea, apoi le amestecăm bine.
Punem apa într-un vas, pe foc, iar când atinge punctul de fierbere o adăugăm peste făină și amestecăm intens.
Lăsăm aluatul să se tempereze puțin, apoi îl frământăm pe masa înfăinată până când nu va mai fi lipicios.
Îl modelăm într-un rulou și îl lăsăm la odihnit 10-15 minute.
Asamblăm și preparăm delicioasele plăcinte cu ceapă verde.
Tăiem ruloul de aluat în 8 bucăți aproximativ egale.
Întindem fiecare bucată de aluat pe masa înfăinată, în câte un disc subțire.
Ungem discul la suprafață cu ulei de in, presărăm rondele de ceapă verde și îl rulăm.
Ruloul obținut îl rulăm din nou sub formă de melc și îl aplatizăm ușor cu sucitorul de aluaturi.
Procedăm la fel cu fiecare bucată de aluat.
Punem uleiul într-o tigaie, la încins și scufundăm în el câte plăcinte încap.
Le rumenim frumos pe ambele părți la foc iute, pentru a nu se îmbiba cu ulei.
Ies foarte gustoase, crocante la exterior și foietate la interior.