Prăjitura Picătura de rouă sau Roua se numește așa deoarece deasupra ei, după răcire, apar mici picături de sirop care seamănă cu picăturile de rouă.
Pe lângă faptul că este foarte gustoasă și foarte aromată, atrage mult și prin aspectul ei cu acele mici picături de sirop.
Este o prăjitură cu strat de mere, cremă de vanilie și bezea, pregătite pe rând și adăugate unele peste altele în cuptor, tot pe rând.
Este foarte bună, mai ales rece, de la frigider!

Aveam această rețetă în caietul îngălbenit de vreme și am preparat-o de-a lungul timpului și cu alte creme în afara celei de vanilie, vedeți AICI o variantă.
O altă rețetă care ne place mult, puțin asemămătoare este Rețeta de prăjitură cu mere și bezea.
Recomand cu mare drag și rețeta Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie!
Ingrediente
- Pentru stratul de mere( tavă de 24/24 cm):
- 1 kg de mere rase
- 50 gr de zahăr
- 2 lingurițe scorțișoară
- 2 linguri de griș
- 25 gr de unt cu 82% grăsime
- Pentru crema de vanilie:
- 5 gălbenușuri
- 1250 ml de lapte
- 100 gr de zahăr
- 50 gr de zahăr vanilat
- 200 gr de făină
- 30 gr amidon
- 38 ml de esență de vanilie
- 150 gr de unt cu 82% grăsime
- 1 vârf de linguriță cu sare
- Pentru bezea:
- 5 albușuri
- 150 gr de zahăr
- zeama de la 1 lămâie
- 1 vârf de linguriță cu sare