Pentru gustări simple dintre mese, sau pentru mic dejunuri savuroase, chiar și pentru pachete, sunt chiar ideale aceste plăcinte împletite cu brânză și condimente. Se prepară simplu, iar umplutura de brânză se poate asezona cu diverse condimente, după gustul fiecăruia.
Am mai prezentat anterior pe blog și alte rețete de plăcinte cu brânză sărată, perfecte pentru platourile cu aperitive. Aș aminti aici rețeta de plăcintă creață cu brânză sărată, servită ca aperitiv cu dulceață de ardei iuți. Este una dintre rețetele noastre preferate cu brânză. Iar servită cu dulceață de ardei iuți este chiar deosebită.
Chiar dacă, uneori ingredientele din diferite rețete sunt asemănătoare, contează mult modul de preparare pentru a le face deosebite. Contează și cantitatea ingredientelor, dar și condimentele adăugate.
O altă rețetă care cucerește instant de la prima degustare este rețeta de plăcintă dobrogeană cu brânză și smântână. Este o rețetă veche cu amintiri din copilărie. Dacă n-ați testat-o încă, vă recomand cu încredere rețeta.
Rețetă de plăcinte împletite cu brânză și condimente
Pentru rețeta de față am folosit aluat foietaj din comerț. Eu ador acest aluat, mai ales dacă este unul de calitate. Cu toate că am propria rețetă de aluat foietaj de casă, de foarte multe ori apelez la cel din comerț, din criză de timp. Umplutura de brânză am asezonat-o cu chimen și nucșoară. Două condimente preferate care se potrivesc perfect cu brânzeturile.
Găsiți pe blog mai multe rețete de plăcinte cu brânză și mai simple și mai complexe, pentru toate gusturile.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de plăcinte împletite cu brânză și condimente.
INGREDIENTE
- 800 gr aluat foietaj
- 500 gr brânză de vaci, proaspătă( 4,5% grăsime)
- 350 gr brânză telemea, sărată
- 150 gr cremă de brânză
- 3 oua
- 1 linguriță chimen măcinat
- 1/4 linguriță chimen semințe
- 1/4 linguriță nucșoară
- 25 gr unt
- 1 ou pentru uns aluatul
MOD DE PREPARARE
Începem prin a decongela aluatul foietaj, lăsându-l la temperatura camerei.
Între timp, pregătim compoziția de brânzeturi pentru umplutură. Amestecăm, într-un bol, cele trei tipuri de brânză cu ouăle și untul moale. Adăugăm chimenul măcinat, puțin din semințele de chimen și nucșoara.Restul semințelor de chimen le presărăm pe deasupra aluatului.
Când aluatul s-a decongelat, atât cât să-l putem modela, întindem pe rând, cele două foi din pachet pe hârtie de copt. Le crestăm în fâșii de 3-4 cm pe margini. La mijloc peste aluatul necrestat întindem câte jumătate din amestecul de brânzeturi. Aducem fâșiile de aluat, crestate de pe margini, peste brânzeturi și le împletim frumos deasupra. Transferăm plăcintele împletite în tavă, cu tot cu hârtiile de copt de sub ele. Ungem împletiturile pe deasupra cu ou amestecat cu un praf de sare, apoi presărăm semințele de chimen pe deasupra.
Coacem plăcintele pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, sau până când aluatul este bine rumenit.
Le lăsăm să se tempereze, le porționăm și le servim cu poftă, alături de cei dragi.