Prajitura cu aluat fraged și capsuni

de Maria Udrea
18 comentarii
Prajitura cu aluat fraged și capsune

Prajitura cu aluat fraged și capsuni poate fi desertul cu care ii putem rasfata pe cei dragi in plin sezon al capsunilor si nu numai. Se prepara dintr-o combinatie delicioasa de aluat fraged, capsuni și bezea cu nuca. Iar deasupra razuim putin aluat, pentru un aspect mai placut, sau preparam un crumble clasic.

Vedeti aici si reteta de crumble cu capsuni, simpla si delicioasa!

Am preparat aceasta prajitura pentru prieteni dragi cu care ne-am petrecut weekendul la munte si tare mult le-a placut.

Prajitura-cu-capsuni-bezea-si-crumble-8

Prajitura cu aluat fraged și capsune

Prajitura cu aluat fraged și capsuni

Printează
Porții: 24 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

Ingrediente

  • Aluat:
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 200 gr unt
  • 6 linguri smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde( cca. 600 gr)
  • 1 varf lingurita sare
  • Umplutura:
  • 300 gr capsuni
  • 3 linguri gris
  • Bezea:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare pentru reteta de prajitura cu aluat fraged și capsuni

Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumos. Apoi se adauga pe rand, in timp ce mixam, galbenusurile frecate cu putina sare si ulei, smantana, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, esenta si coaja de lamaie. La final, se incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Se framanta un aluat pana cand nu se mai lipeste de maini, dar se poate intinde lejer cu sucitorul.
Rupem o bucata cat o minge de tenis din aluat si mai adaugam 2 linguri de faina in el.
Restul de aluat il intindem in tava(26/36 cm) tapetata cu hartie de copt si il lasam sa se odihneasca asa pana cand preparam celelalte ingrediente.
Capsunile le spalam bine si le lasam la scurs, apoi le vom taia in jumatati.

Preparăm bezeaua și coacem prăjitura

Pentru bezea, batem albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat, nuca macinata si faina.
Presaram grisul peste aluatul din tava si asezam jumatatile de capsuni, una langa alta, peste gris.
Apoi intindem bezeaua peste capsuni si imprastiem deasupra aluatul dat pe razatoarea mare(eu am preferat sa-l rup in bucatele neuniforme).
Dam tava la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, apoi vom lasa prajitura sa se raceasca bine inainte de portionare, dar putem sa gustam de la un colt, sa ne invingem curiozitatea. 🙂
Aluat fraged pentru prajitura Capsuni intinse peste aluat fraged Bezea cu nuca intinsa peste capsuni si aluat fraged Aluat razuit peste bezea cu nuca, capsuni si aluat fraged
Prajitura este foarte buna mai ales a doua zi, cand aluatul de sub bezea se fragezeste, iar deasupra, firimiturile sunt mai crocante.
Se pudreaza cu zahar.
Prajitura cu aluat fraged și capsuni in tava Prajitura cu aluat fraged și capsuni, sectionata

TIPSURI:

Grisul este optional, eu l-am presarat pentru a absorbi din sucul capsunilor.
Pentru cei care prefera prajiturile mai dulci, recomand a se mari cantitatea de zahar si la blat si la bezea cu cate o lingura(eu l-am redus).

Portii de prajitura cu aluat fraged și capsuni

Gasiti pe blog o colectie de retete cu capsuni de unde va puteti inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

18 comentarii

simonacallas 12 June 2014 - 8:23

Minunata prajitura, felicitari! Asa imi place si mie crumble, rupt cu mana in bucatele nesimetrice 🙂

Răspuns
Maria Udrea 14 June 2014 - 14:34

Merci, Simona pentru aprecieri! >:D< Pai oricat am incerca, nu avem cum sa taiem crumble simetrice, se faramiteaza 😀

Răspuns
Timea 20 June 2014 - 19:15

Exact cum imi place mie. Zici ca am facut-o eu :))). Super Meri!

Răspuns
Maria Udrea 21 June 2014 - 5:35

Daa, Timea, stiu ca iti plac tartele foarte mult, iar aceasta prajitura e tot un fel de tarta! 😀 Merci, de apreciere! >:D<

Răspuns
Danutza 20 June 2014 - 20:31

Delicioasa prajitura ta!! Si crocanta, yummy 😛

Pupici :*

Răspuns
Maria Udrea 21 June 2014 - 5:36

Pupici, Danutza! Chiar a fost tare buna prajitura asta! >:D<

Răspuns
Haplea 21 June 2014 - 16:43

Delicioasa prajitura!

Răspuns
Maria Udrea 21 June 2014 - 18:16

Multumesc, Victor! chiar delicioasa a fost!

Răspuns
Laura Nechita 24 June 2014 - 11:18

Am venit si eu, cam tarziu, dar cu pofta dupa bunaciunea asta! Muaah!

Răspuns
Maria Udrea 25 June 2014 - 6:36

Tarziu dm'le, tarziu! Eu acum cu ce sa te mai servesc? :)))))) Muah!

Răspuns
Alina Vicu 25 June 2014 - 6:28

Mmm, ce combinatie delicioasa! <3

Răspuns
Maria Udrea 25 June 2014 - 6:36

Asa este, Alina, foarte delicioasa a fost! Pupici!

Răspuns
Haplea 28 June 2014 - 21:06

Wow cat de bine arata!

Răspuns
Maria Udrea 29 June 2014 - 14:10

Multumesc frumos!

Răspuns
Anonim 29 June 2014 - 13:12

Arata foarte bine. O voi face si eu.Multumesc.

Răspuns
Maria Udrea 29 June 2014 - 14:10

Multumesc, sa-mi spuneti cum v-a placut!

Răspuns
Cristina 30 June 2014 - 16:49

Arata f bine!

Răspuns
Maria Udrea 30 June 2014 - 19:09

Multumesc, Cristina!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.