Prajitura cu aluat fraged și capsuni poate fi desertul cu care ii putem rasfata pe cei dragi in plin sezon al capsunilor si nu numai. Se prepara dintr-o combinatie delicioasa de aluat fraged, capsuni și bezea cu nuca. Iar deasupra razuim putin aluat, pentru un aspect mai placut, sau preparam un crumble clasic.
Vedeti aici si reteta de crumble cu capsuni, simpla si delicioasa!
Am preparat aceasta prajitura pentru prieteni dragi cu care ne-am petrecut weekendul la munte si tare mult le-a placut.

Ingrediente
- Aluat:
- 6 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 200 gr unt
- 6 linguri smantana
- coaja rasa de la o lamaie
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita esenta de lamaie
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 plic praf de copt
- faina cat cuprinde( cca. 600 gr)
- 1 varf lingurita sare
- Umplutura:
- 300 gr capsuni
- 3 linguri gris
- Bezea:
- 6 albusuri
- 5 linguri zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
- 6 linguri nuca macinata
- 2 linguri faina
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare pentru reteta de prajitura cu aluat fraged și capsuni
Se framanta un aluat pana cand nu se mai lipeste de maini, dar se poate intinde lejer cu sucitorul.
Rupem o bucata cat o minge de tenis din aluat si mai adaugam 2 linguri de faina in el.
Restul de aluat il intindem in tava(26/36 cm) tapetata cu hartie de copt si il lasam sa se odihneasca asa pana cand preparam celelalte ingrediente.
Capsunile le spalam bine si le lasam la scurs, apoi le vom taia in jumatati.
Preparăm bezeaua și coacem prăjitura
Presaram grisul peste aluatul din tava si asezam jumatatile de capsuni, una langa alta, peste gris.
Apoi intindem bezeaua peste capsuni si imprastiem deasupra aluatul dat pe razatoarea mare(eu am preferat sa-l rup in bucatele neuniforme).
Dam tava la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, apoi vom lasa prajitura sa se raceasca bine inainte de portionare, dar putem sa gustam de la un colt, sa ne invingem curiozitatea. 🙂
Se pudreaza cu zahar.
TIPSURI:
Grisul este optional, eu l-am presarat pentru a absorbi din sucul capsunilor.
Pentru cei care prefera prajiturile mai dulci, recomand a se mari cantitatea de zahar si la blat si la bezea cu cate o lingura(eu l-am redus).
Gasiti pe blog o colectie de retete cu capsuni de unde va puteti inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
18 comentarii
Minunata prajitura, felicitari! Asa imi place si mie crumble, rupt cu mana in bucatele nesimetrice 🙂
Merci, Simona pentru aprecieri! >:D< Pai oricat am incerca, nu avem cum sa taiem crumble simetrice, se faramiteaza 😀
Exact cum imi place mie. Zici ca am facut-o eu :))). Super Meri!
Daa, Timea, stiu ca iti plac tartele foarte mult, iar aceasta prajitura e tot un fel de tarta! 😀 Merci, de apreciere! >:D<
Delicioasa prajitura ta!! Si crocanta, yummy 😛
Pupici :*
Pupici, Danutza! Chiar a fost tare buna prajitura asta! >:D<
Delicioasa prajitura!
Multumesc, Victor! chiar delicioasa a fost!
Am venit si eu, cam tarziu, dar cu pofta dupa bunaciunea asta! Muaah!
Tarziu dm'le, tarziu! Eu acum cu ce sa te mai servesc? :)))))) Muah!
Mmm, ce combinatie delicioasa! <3
Asa este, Alina, foarte delicioasa a fost! Pupici!
Wow cat de bine arata!
Multumesc frumos!
Arata foarte bine. O voi face si eu.Multumesc.
Multumesc, sa-mi spuneti cum v-a placut!
Arata f bine!
Multumesc, Cristina!