85
Prajitura cu mousse de capsuni si blat marmorat este o prajitura racoroasa, dulce-acrisoara si aspectuoasa in acelasi timp.
Este destul de ușor de preparat și va avea un succes garantat în rândul iubitorilor de prajituri cu fructe.
Initial am vrut să fac blatul ca acest Chec in trei culori cu nuca de cocos si cacao, dar mi-a lipsit nuca de cocos.
Asa ca m-am rezumat la acest blat marmorat sau blat zebră, care a iesit tare frumos, i-a dat o nota aparte prajiturii.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 8 oua
- 10 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- 10 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 varf lingurita sare
- Pentru insiropat:
- 200 ml socata
- Pentru mousse de capsuni:
- 500 gr capsuni
- 5 linguri zahar pudra
- 250 ml frisca lichida
- 5 gr gelatina
- 1 varf lingurita sare
- Pentru ornat:
- jumatati de capsuni
- frisca
- 2 linguri sirop de capsuni
Mod de preparare
Preparare blat pentru Prajitura cu mousse de capsuni si blat marmorat
Am ales sa insiropez blatul cu socata, pentru ca tot am facut multa si trebuie consumata cumva, dar a dat un gust delicios blatului.
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pana rezulta o bezea tare.
Adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam usor, apoi treptat uleiul si 8 linguri de faina, in ploaie.
Impartim compozitia in doua si adaugam intr-o parte 2 linguri de cacao, iar in cealalta 2 linguri de faina.
Tapetam tava(26/36 cm) cu hartie de copt si incepem sa punem in mijlocul tavii cate doua linguri de compozitie simpla si doua linguri de compozitie cu cacao pana se epuizeaza cele doua compozitii.
Nivelam blatul agitand putin tava.
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pana rezulta o bezea tare.
Adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam usor, apoi treptat uleiul si 8 linguri de faina, in ploaie.
Impartim compozitia in doua si adaugam intr-o parte 2 linguri de cacao, iar in cealalta 2 linguri de faina.
Tapetam tava(26/36 cm) cu hartie de copt si incepem sa punem in mijlocul tavii cate doua linguri de compozitie simpla si doua linguri de compozitie cu cacao pana se epuizeaza cele doua compozitii.
Nivelam blatul agitand putin tava.
Dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Preparare mousse de capsuni
Pentru mouuse de capsuni, trecem capsunile prin blender si le amestecam cu zaharul pudrasi putina sare, iar frisca o mixam pana se intareste.
Oprim putina frisca pentru ornare, iar restul o amestecam cu capsunile.
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o amestecam in crema.
Intindem crema peste blatul racit si insiropat.
Eu am pus gelatina putina pentru ca nu am vrut sa se intareasca prea mult crema, deci a iesit putin mai tare decat frisca, dar destul de cremoasa.
Dam prajitura la rece pentru 30 de minute, dupa care o vom portiona.
Pe fiecare portie asezam jumatati de capsuni, apoi ornam cu frisca si glazuram cu sirop de capsuni(eu am oprit de la dulceata preparata cu o zi inainte).
Oprim putina frisca pentru ornare, iar restul o amestecam cu capsunile.
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o amestecam in crema.
Intindem crema peste blatul racit si insiropat.
Eu am pus gelatina putina pentru ca nu am vrut sa se intareasca prea mult crema, deci a iesit putin mai tare decat frisca, dar destul de cremoasa.
Dam prajitura la rece pentru 30 de minute, dupa care o vom portiona.
Pe fiecare portie asezam jumatati de capsuni, apoi ornam cu frisca si glazuram cu sirop de capsuni(eu am oprit de la dulceata preparata cu o zi inainte).
Este pur si simplu delicioasa aceasta prajitura cu mousse de capsuni si blat marmorat!
TIPS:
Insiroparea blatului este optionala, iar socata se poate inlocui cu un sirop simplu preparat din apa, zahar si esenta.
- Prăjitura cu mousse de căpșune
14 comentarii
Arata superb. Felicitari!
Multumesc frumos!
Ce pot eu sa spun…. ce pot eu sa spun…:))))
Arata de revista! senzational! o trec pe lista pt cand vin la Pitesti :)))) Muaah, om frumos, harnic si inventiv!
Muah! Dar vezi sa vii la Pitesti in sezonul capsunilor, altfel, adio prajitura cu capsuni :)))) Dar te servesc cu gem sau dulceata, tot de capsuni. :))))
Cat de bine arata, e numai buna de pus in vitrina unei cofetarii. Pupici!
Paula, bine ai venit la o prajitura virtuala! 🙂 Multumesc pentru apreciere! Pupici!
O super prajiturica! Blatul este foarte interesant realizat, crema e pufoasa, aspectul deosebit si mult, mult parfum. Imi place!!!!! Bravooo!!!
Multumesc, Mely! Mereu esti prezenta si atenta la postarile mele! Pupici!
Felicitari pentru prajitura asta inedita si eleganta!
Multumesc frumos, Simona! >:D<
O prajitura foarte eleganta! Arata senzational!
Multumesc, Cristina! Te pup!
Wow! Arata superb prajiturica asta! <3
Multumesc, Alina! >:D<