Pentru ca mi-au ramas niste albusuri de la salata si cozonac, m-am gandit sa fac acest chec in trei culori cu nuca de cocos si cacao delicios si aspectuos.
Au rezultat doua checuri, unul l-am facut in forma de guguluf si unul in tava clasica de chec.
Dar n-a mai contat forma, la cat de bun a iesit s-a mancat imediat, abia am salvat pentru mama pe cel in forma de chec.
Mai gasiti pe blog si:
Reteta de chec aromat cu vanilie si ornamente de ciocolata.
Reteta de chec marmorat cu glazura de ciocolata
Ingrediente pentru chec in trei culori
- Pentru stratul marmorat cu cacao:
- 8 oua
- 250 gr zahar
- 200 ml ulei
- 400 gr faina
- 20 gr cacao
- 1 praf de sare
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 lingurite esenta de rom
- Pentru stratul cu cocos:
- 6 albusuri
- 150 gr zahar
- 150 gr nuca de cocos
- 75 gr faina
- 2 lingurite cu esenta de lamaie
- 1 praf de sare
Mod de preparare pentru chec in trei culori cu nuca de cocos si cacao
Am optat sa prepar pentru acest chec un aluat marmorat cu cacao si un aluat din albusuri cu nuca de cocos.
Preparare aluat de chec marmorat
Batem albusurile bine pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul, apoi treptat galbenusurile.
Rezulta o bezea tare, iar atunci cand adaugam galbenusurile, acestea raman deasupra, asa ne dam seama de reusita checului.
Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand cu o spatula, de jos in sus, cu miscari circulare.
Adaugam uleiul, apoi, treptat, 350 gr de faina, cernuta in prealabil.
Asamblare chec in trei culori cu nuca de cocos si cacao
Ungem forma de guguluf cu ulei, iar tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Incepem sa punem compozitia, alternand cate doua linguri de compozitie galbena si o lingura de compozitie neagra, pentru a se marmora frumos checul.

Pentru stratul cu cocos, batem cele 6 albusuri spuma, presarate cu putina sare. Apoi adaugam treptat zaharul, putina zeama de lamaie, faina si nuca de cocos.
Intindem jumatate din compozitia rezultata in forma de guguluf si jumatate in forma de chec.

Coacem checurile pentru 35-40 de minute la 175 grade, dar verificam in ultimele 5 minute si cu scobitoarea.
TIPS-URI:
Dupa stingerea focului, mai lasam tavile in cuptor 5 minute, pentru a nu se lasa checurile.
Checurile nu se vor scoate imediat din tavi, ci cand sunt putin racite, pentru a-si pastra forma.
Se pot pudra cu zahar dupa racire.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
8 comentarii
Vaaaii!! Meri, cu checul acesta m-ai facut sa salivez de la prima ora…offf…arata dumnezeieste si sunt convinsa ca gustul e divin!!!Bravo!
Paty, foarte rusit a fost, mai ales la gust! 🙂
Multumesc!
Deliciu , fata draga ! Bv , bv …
Multumesc, Diana! Pupici!
Ce frumos este asa colorat 🙂
Pupici si un an nou minunat iti doresc, plin de retete delicioase!! :*
Multumesc, Danutza! Asemenea si tie!
Vaaiii,,,cat de bine arata!!! Super faina!!!!!
Multumesc frumos! >:D<