In general foloseam struguri doar la tortul diplomat, dar de data aceasta am zis sa incerc si altceva și am preparat aceasta minunata prajitura cu struguri si crema de ciocolata.
A iesit tare buna, ne-a placut la toti, cu mentiunea ca unul din baietii mei, a inlaturat strugurii de pe portiile lui :))))
Eu am folosit struguri din compotul pe care l-am facut toamna aceasta.
Daca strugurii sunt dintre cei fara seminte, cu atat mai buna va fi prajitura.
Mai gasiti pe blog o reteta de desert rapid cu struguri preparat la tigaie, simplu si usor de preparat. Dar mai gasiti si alte retete de prajituri cu fructe.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de prajitura cu struguri si crema de ciocolata.
Ingrediente
- Pentru blat (forma rotunda 23 cm):
- 6 albusuri
- 7 linguri zahar
- 4 linguri apa
- 50 gr nuca de cocos
- 4 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 varf cutit sare
- Pentru crema:
- 500 gr mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 125 gr ciocolata alba
- 1 varf lingurita sare
- In plus:
- 9 piscoturi Savoiardi
- 1 borcan de 1 L cu compot de struguri
- Sirop din:
- 3 linguri zahar
- 250 ml apa
- 25 ml Amaretto
- Optional:
- 1/2 plic tort gelee
Mod de preparare pentru prajitura cu struguri si crema de ciocolata
Foarte bun a iesit blatul cu acest sirop de zahar ars.
Cum preparam blatul cu bezea oparita
Lasam bezeaua deoparte si punem la caramelizat 4 linguri de zahar.
In alt vas punem apa la fiert.
Cand zaharul s-a dilzolvat, adaugam apa fiarta peste el. Mai fierbem siropul la foc de intensitate minima pana la diluarea completa a zaharului care se mai intareste la contactul cu apa, chiar daca e ea fiarta.
Apoi turnam in fir subtire, siropul fierbinte peste albusurile batute spuma si mixam energic pana obtinem o pufosenie.
Scoatem mixerul si introducem o spatula de lemn sau silicon cu care vom amesteca incet si de jos in sus compozitia peste care presaram nuca de cocos si treptat faina amestecata cu praful de copt.
Ungem forma de copt cu putin ulei si intindem compozitia in ea, apoi o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Preparare crema pentru prajitura cu struguri si crema de ciocolata.
Punem vasul la foc incet si amestecam in el pana la topirea ciocolatei, apoi dam vasul la rece.
Cand se raceste complet, introducem mixerul in crema si mixam pana devine spumoasa, apoi incepem sa adaugam putin cate putin si mascarponele.
Nu am mai adaugat esenta pentru ca mi-a placut gustul ciocolatei, dar se poate adauga, dupa preferinte.
Preparare sirop si asamblare Prajitura cu struguri si crema de ciocolata
Cand se raceste siropul, adaugam amaretto.
Rasturnam compotul de struguri intr-o sita, iar cu zeama insiropam blatul.
Peste blat intindem 1/2 din crema, asezam piscoturile trecute usor prin sirop si intindem peste ele restul de crema.
TIPS:
Pentru iubitorii de cafea, siropurile de zahar ars, pot fi inlocuite cu cafea fiarta mai tare sau mai slaba, dupa cum se doreste aroma de puternica.
Se pot pune mai multe piscoturi, astfel incat sa fie imbracata toata suprafata prajiturii, eu doar atatea am avut ramase, de la alta prajitura.
Sper sa va fie de folos reteta mea de prajitura cu struguri si crema de ciocolata!
[/preparare]
9 comentarii
Ne-ai adus o super bunatate si atat de bine arata!!! Te pup si multumim pentru surpriza dulce!!!!!
Multumesc, draga mea Meli! Imi era dor de tine, sa stii! <3
Multumesc, draga mea Meli! Imi era dor de tine, sa stii! <3
Imi place mult prajitura ta, e si aspectuoasa si delicioasa 🙂
Simonel, ma bucur cand iti plac preparatele mele! eu sunt innebunita dupa ale tale. 🙂
Mmm. ce prajitura imbietoare si delicioasa! <3
Multzu, Alina! Chiar delicioasa a fost!
Ce minunatie!
Ms, Tania!