Simplu de preparat, foarte gustos și, mai ales, foarte aromat, acest Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie!
Merele călite cu unt și scorțișoară, s-au combinat perfect cu crema de vanilie în care am adăugat și ciocolată albă.
Sunt mult mai rapide torturile cu biscuiți, sau cele cu pișcoturi, pentru că nu mai ai grija coacerii blatului și a răcirii acestuia.
Eu prepar deseori astfel de torturi, precum acest Tort de biscuiți cu cremă caramel și jeleu de piersici, sau acest Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas.
Însă ideea combinației de mere și cremă de vanilie, am preluat-o de pe blogul Gicuței: Bunătăți din bucătăria Gicuței, căreia îi mulțumesc pentru inspirație!
Ingrediente
- 450 g biscuiți petit beurre
- Pentru stratul de mere:
- 1 kg mere acrișoare, rase
- 125 g zahăr
- 2 linguri amidon
- 100 g unt
- 1 linguriță scorțișoară
- Pentru crema de vanilie:
- 1 l lapte
- 100 g amidon
- 30 g făină
- 100 g zahăr
- 30 g zahăr vanilat
- 3 lingurițe esență de vanilie
- 1 praf sare
- 100 g ciocolată albă
- 250 g mascarpone
- Pentru glazura de ciocolată:
- 200 g ciocolată amăruie
- 1 lingură lapte
- 25 g unt
Porții: 20-25
Timp de preparare: 30 minute
Dimensiuni tavă: 25/25 cm
Mod de preparare pentru tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie
Pregătim merele pentru Tort
Pregătim crema de vanilie.
Asamblare Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
2 comentarii
Am observat ca reteta pentru Tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie nu contine oua la reteta de crema de vanilie. E vreo greaseala?
Nu este greșeală, nu folosesc întotdeauna ouă. Dar nu e greșeala nici dacă folosiți. Faceți crema așa cum vă place.