Salata de ardei copti cu otet si usturoi este salata cea mai indragita de catre sotul meu.
Vara cand pietele abunda de ardei capia, rosii si carnosi, preparam salata de ardei copti in mau multe moduri.
De data aceasta am preparat-o cu otet si usturoi, dar cel mai des o preparam in modul clasic: cu ulei, otet, sare si zahar.
Este delicioasa asa combinata, iar sosul este atat de bun, cu gust dulce-picant si acrisor!
Ingrediente
- 6 ardei capia, mari
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri otet
- 2-3 linguri zeama de ardei
- sare dupa gust
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare
Se coc ardeii pe un gratar deasupra flacarii de aragaz, apoi se pun intr-un vas, se presara sare peste ei si se acopera vasul cu folie sau cu un capac.
Eu i-am pus intr-o tava si am acoperit-o cu folie.
Se lasa asa cel putin 30 de minute apoi se decojesc sub jet de apa rece.
Se vor decoji foarte usor dupa inabusire, chiar si partea unde nu s-au copt bine se poate indeparta la fel de usor.
Asezam ardeii intr-un vas sa isi lase lichidul si presaram putina sare peste ei.
Pregatim dressingul pentru Salata de ardei copti cu otet si usturoi.
Curatam cateii de usturoi si ii pisam cu putina sare, apoi adaugam uleiul, otetul si zeama scursa de la ardei.
Gustam sosul si il asezonam cu zahar si sare, in functie de gustul fiecaruia.
Servim salata alaturi de friptura, tocana sau alte mancaruri de fel principal.
NOTA
Semintele si nervurile ardeilor nu le vom indeparta sub jet de apa, pentru a nu se pierde sucul acestora.
Ori le indepartam raschetandu-le cu lama unui cutit, ori cu mana usor umezita.
2 comentarii
Asa ceva nu refuza nicicum,este grozav de buna.
Si noua ne place mult, draga Mihaela!
Pup