Am vazut mai demult pe blogul lui Adi Hadean, acest tip de salata de vinete cu usturoi copt si m-a tentat, asa ca am incercat-o si eu si nu imi pare rau.
Are alt gust decat salata clasica de vinete, un gust placut si mai light. Este si mai cremoasa de la smantana adaugata si cu gust usor picant.
O alta reteta de salata de vinete care ne place mult, in afara de cea clasica este reteta de salata de vinete cu rosii deshidratate. Rosiile deshidratate ii innobileaza gustul, mai ales daca sunt preparate in casa.
Vedeti aici: reteta de rosii deshidratate in ulei de masline!
Urmariti mai jos lista de ingrediente si pasii necesari pentru prepararea salatei de vinete cu smantana si usturoi copt.
Ingrediente
- 500 gr vinete coapte
- 3 capatani mari de usturoi
- 3 linguri ulei
- 3 linguri smantana(Pilos)
- 2 linguri mustar dulce
- 1 lingurita sare
- 1 varf lingurita piper
- 1/2 ceapa rosie (optional)
Portii: 8;
Timp de preparare: 30 minute
Reteta Salata de vinete cu usturoi copt – Mod de preparare
Reteta originala o gasiti aici.
Pregatim intai usturoiul.
Punem usturoiul la copt, intr-un vas termorezistent, pentru 15-20 minute la 180 de grade.
Vinetele coapte si scurse bine le vom aseza pe tocator si le vom toca impreuna cu usturoiul copt si curatat.
Punem intr-un bol doua linguri de mustar dulce si il mixam picurand peste el cate putin ulei, exact ca la maioneza, apoi adaugam smantana, omogenizam si asezonam cu sare si piper.
Amestecam vinetele tocate, cu smantana, potrivim gustul de sare si piper si-i gata salata.
Eu am servit-o cu putina ceapa rosie tocata, copiii au servit-o simpla, este buna oricum!
Gasiti pe blog mai multe retete de salata de vinete.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
1 comentariu
Geniala idee. Fac si eu