Ideală pentru perioadele de post și nu numai, această mâncare de ciuperci cu dovlecel și cușcuș, dar și cu alte ingrediente gustoase.
Îmi plac tare mult combinațiile de ingrediente cu care ne putem juca în perioadele de post. Pastele cu multe legume, orezul cu amestec de legume, supele cremă, toate sunt bune. Hummus-urile se pot prepara în diverse combinații, care mai de care mai gustoase. Dintre acestea vă recomand, în mod deosebit: Rețeta de hummus cu vinete și legume trase la tigaie.
Interesante și gustoase sunt și maionezele de post. Eu prepar foarte des maioneză de țelină, sau chiar o pastă de avocado.
Așadar, dacă dorim să ținem post, chiar avem variante gustoase și sănătoase de rețete.
Rețeta Mâncare de ciuperci cu dovlecel și cușcuș
Pentru rețeta de față am pregătit puțin cușcuș pe care l-am fiert în apă cu sare și vegeta de casă. Apoi am tras la tigaie, în puțin ulei, ciuperci cu ceapă și usturoi. Am adăugat și roșii deshidratate, că tare mult ne plac, dar și dovlecel crud. A ieșit o combinație de ingrediente tare gustoasă. Iar cușcuș-ul adăugat la final a conferit mai multă sățietate. Însă se putea adăuga orez în loc de cușcuș, sau chiar paste.
Tot din categoria preparatelor cu cușcuș vă mai recomand și Rețeta de salată de cușcuș cu fasole roșie și murături.
Este o rețetă de salată foarte consistentă care poate constitui chiar baza pachetului de la serviciu.
Însă găsiți pe blog mai multe rețete de post de unde vă puteți inspira.
Găsiți și o colecție de deserturi de post, mai simple sau mai complexe, pentru toate gusturile.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
INGREDIENTE
- 200 gr cușcuș
- 250 ml apă
- 1 linguriță vegeta de casă
- sare și piper
- 500 gr ciuperci champignon
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 50 ml ulei
- 5-6 buc. roșii deshidratate
- 1 dovlecel crud
- pătrunjel și mărar verde
MOD DE PREPARARE
Începem prin a pune apa la fiert în care adăugăm vegeta de casă, un praf de sare și unul de piper. Lăsăm apa să fiarbă 1 minut, pentru a se degaja aroma legumelor uscate. Apoi o turnăm peste cușcuș și acoperim vasul.
Cât timp stă cușcuș-ul la hidratat pregătim celelalte ingrediente.
Punem într-o tigaie adâncă uleiul la încins. Călim în el ceapa și usturoiul tocate mărunt, apoi adăugăm ciupercile feliate. Lăsăm ciupercile să se pătrundă și să-și lase sucul în tigaie, apoi adăugăm roșiile deshidratate, tăiate mai mărunt. Nu vom mai adăuga sare, pentru că roșiile sunt destul de sărate. Când se pătrund roșiile adăugăm și dovlecelul tăiat în sferturi, apoi feliat mai subțire.
La final, când dovlecelul se pătrunde puțin, adăugăm cușcuș-ul hidratat și amestecăm ușor ingredientele.
Alte condimente nu am mai adăugat, dar puteți adăuga ce condimente preferați. Am asezonat mâncarea de ciuperci cu dovlecel și cușcuș, la final, cu pătrunjel verde și câteva fire de mărar verde.
O mâncare de post simplă și gustoasă!
Urmăriți mai jos și galeria cu foto din timpul preparării: