14
Astfel de sandwich-uri cu murături și preparate din carne pot fi preparate fie la cuptor, în tigaie sau în sandwich maker ca în cazul de față și au un mare efect asupra celor care le consumă.
Le-am preparat de seara, iar dimineața le-am pus în pachetele băieților mei și le-am făcut o surpriză plăcută.
Mai găsiți pe blog și rețeta Sandwich-uri aperitiv preparate la cuptor, sau rețeta Sandwich-uri cu omleta la Panini Maker.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 250 ml apă
- 25 g drojdie
- 650-700 g făină
- 50 ml ulei
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- Pentru umplut:
- 250 g costiță afumată
- 250 g salam de casă
- 2 castraveciori murați
- 4 buc. gogoșari murați
- mozzarella
- parmezan ras
- khetchup
Porții: 3;
Timp de preparare: 45 minute
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru Sandwich-uri cu murături și preparate din carne.
Cernem 500 g făină într-un vas și facem o adâncitură la mijloc.
Nu trebuie să punem de la început toată cantitatea de făină pe care o citim intr-o rețetă, pentru că nu stim dacă si nouă ne va intra fix aceeași cantitate. De aceea pornim de la mai puțin și adăugăm pe parcurs.
Sfărâmăm drojdia într-un bol, adăugăm zahărul peste ea și le frecăm cu o spatulă de lemn sau silicon, până se diluează.
Adăugăm laptele călduț și 1-2 linguri de făină, omogenizăm maiaua și o lăsăm la crescut 5-6 minute, sau după caz, până își dublează volumul.
Amestecăm ouăle cu sarea, apoi cu o parte din ulei și le punem în adâncitura din vas.
Tot acolo vom pune și maiaua crescută și începem să adunăm făina de pe margini peste ingredientele de la mijloc, amestecând intens și picurând în același timp și apa călduță și uleiul oprit.
Frământăm un aluat nu foarte ferm ca la pâine, dar nelipicios.
Datorită ouălelor din compoziție, va fi un aluat mai elastic si mai pufos. Dar, adăugarea ouălelor este opțională, se poate și fără ele. Eu am pus pentru că am fost aprovizionată de la țară cu multe ouă proaspete.
Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi îl împărțim în trei, sau după dimensiunea vasului în care preparăm sandwich-ul(tigaie, tavă, sandwich maker).
Asamblăm și coacem delicioasele sandwich-uri cu murături și preparate din carne.
Întindem fiecare parte de aluat, pe masa de lucru ușor înfăinată, în câte o foaie subțire pe care o ungem cu ketchup.
Presărăm peste jumătate din foaie mozzarella, iar peste cealaltă jumătate, parmezan.
Așezăm ingredientele pentru umplutură, feliate subțire, peste jumătate de aluat și pliem peste ele cealaltă jumătate.
Apăsăm marginile aluatului și le lipim între ele, ca să nu se desfacă în timpul tratamentului termic și coacem sandwich-urile până când se rumenesc bine pe ambele parți.
Avem grijă și să înțepăm aluatul din loc în loc înainte de a-l introduce în tavă, respectiv sandwich maker sau tigaie.
Mai multe variante de astfel de sandwich-uri coapte, găsiți aici.
Băieții mei au zis , că aceste sandwich-uri cu murături și preparate din carne, au fost cele mai bune de până acum.
Mie mi-au rezultat trei sandwich-uri, unul s-a servit imediat, cald, pentru că sunt bune atât calde cât și reci.
Să vă fie de folos!