De cum am primit acest Panini Maker Breville, m-am gandit sa testez aceste Sandwich-uri cu omleta la Panini Maker, pentru ca sunt gustarile cele mai indragite de baietii mei.
Fac o omleta cu de toate in ea: preparate din carne, ciuperci, masline, ardei, etc. Apoi o asez intre doua foi subtiri de aluat si prepar sandwich-ul fie la tigaie pe flacara aragazului, fie la multicooker, la cuptor si mai nou, la acest aparat minunat.
Sunt tare de efect, se pot lua la pachet oriunde mergem, la serviciu, in excursii, se pot consuma la micul dejun, sau cina, alaturi de legume sau pur si simplu cu ketchup ca pizza.
Ingrediente
(pentru 4 sandwich-uri)
Aluat:
- 1 ou
- 75 gr unt
- 250 ml lapte
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 1 varf cutit sare
- 1/2 lingurita otet de mere
- 500 gr faina
Pentru 4 omlete:
- 8 oua
- 375 gr ciuperci conservate
- 200 gr kaizer
- sare dupa gust
In plus:
- 200 gr cascaval
- 8 felii de gogosar de la borcan
Mod de preparare pentru reteta de Sandwich-uri cu omleta la Panini Maker
Pregatim aluatul
Acum, pe plicul de drojdie scrie ca se foloseste pentru 375 gr faina, dar eu pun mult mai multa faina, si creste aluatul foarte bine si de asemeni se coace foarte bine. Nu prea sunt eu adepta cantitatilor exacte si in plus, la aceste sandwich-uri nu am niciun interes sa creasca aluatul foarte mult ca ar iesi din aparat.
Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem acolo un ou, otetul, putina sare, apoi le amestecam cu putina faina.
Laptele il punem pe foc impreuna cu untul si il lasam doar sa se incalzeasca, iar untul sa inceapa sa se topeasca putin, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere.
Turnam laptele si untul, treptat, in vas si adunam la centru, faina de pe margini.
Amestecam bine aluatul in vas, apoi il rasturnam pe masa infainata si il framantam pana cand nu se mai lipeste de maini.
Va rezulta un aluat usor moale si elastic.
Il lasam la crescut pana cand preparam omletele.
Pregătim omletele pentru Sandwich-uri cu omleta la Panini Maker.
Feliem kaizerul mai subtire, scurgem ciupercile bine de zeama si eventual le mai taiem daca este cazul. Ale mele au fost feliate subtire, deci le-am lasat asa. Impartim ingredientele in patru.
Intr-un bol, amestecam doua oua cu o parte din ciuperci si o parte din kaizer, conectam aparatul la sursa de curent, iar cand ledul ne avertizeaza ca placutele aparatului s-au incins, turnam amestecul de ingrediente din bol, la mijlocul placutei inferioare si rapid, cu o spatula, intindem ingredientele pe toata suprafata placutei.
Inchidem capacul si asteptam semnalul ledului verde, care intre timp se va stinge cand omleta este gata.
Transferam omleta pe platou si procedam la fel cu urmatoarea, pe care o pregatim cat timp se coace prima.
Dupa fiecare omleta, stergem placutele aparatului pe alocuri, pe unde se mai murdaresc de la kaizer, in special. Le stergem usor, cu o laveta moale sa nu le zgariem.
Feliem si cascavalul, iar gogosarul il taiem julien.
Asamblam si coacem minunatele Sandwich-uri cu omleta la Panini Maker.
Impartim aluatul in patru, care intre timp a crescut, chiar si-a dublat volumul si intindem cate o parte in foaie subtire si lunga cat dublul placutei aparatului.
Asezam peste jumatate de foaie felii de cascaval si gogosar, apoi punem omleta peste ele, asezam iar peste omleta, felii de gogosar si de cascaval si le acoperim cu partea libera de aluat.
Presam bine marginile sa nu iasa ingredientele, conectam aparatul la sursa de curent si coacem sandwich-urile pana cand se rumenesc bine si se coace si aluatul de pe margini.
Nu mai tinem cont de semnalele ledului verde, le tinem cat este necesara coacerea lor, cam 5-6 minute fiecare.
Sunt asa de bune si calde si reci si simple si cu ketchup, vi le recomand cu toata increderea.
Sper sa va fie de folos reteta mea de sandwich-uri din aluat, cu omleta si alte ingrediente, la Panini Maker Breville!
6 comentarii
Mmmmm ce bine arata,cred ca-s tare delicioase!!!
Dar ce multe fete ati primit aparate!!! se vede cine a fost cuminte!!
Sa-l folosesti cu drag!!
Multumesc, Lulu drag, pentru aprecierile tale!
Da, cica am fost cumonte, harnica si perseverenta. 😀
Mmmmm, ce minunate sunt, parca simt ceva miros ademenitor,mai ai? Esti extraordinara Meri, ma intreb cand ai timp sa faci atatea bunatati, oare tu mai si dormi?
Doamne , cat esti de inventiva Merisorule … Tu chiar ai meritat sa primesti acest aparat .
Daca ai si face bani frumosi din acest blog , asa cum s-a spus si la tv despre blogurile culinare , tu meriti cu prisosinta
Zaira, nu mai am, dar mai fac si te invit la o gustare 😀
PS: eu vara nu dorm :))))))))))
Multumesc frumos, Diana, pentru aprecierile tale! Timpul imi este prieten bun si pot sa fac tot ce imi pun in gand.