Foarte gustoasă și de mare efect această tartă cu aluat de cartofi și carne tocată!
Aluatul de cartofi s-a comportat perfect în timpul tratamentului termic și are un gust tare plăcut!
Iar umplutura de carne tocată, în amestec cu bacon afumat și puțină dulceață de ardei iuți, pot să spun că a fost demențială.
Găsiți pe blog și rețeta de dulceață de ardei iuți, preparată în casă.
Îmi place mult forma de tartă dreptunghiulară cu baza detașabilă, care și-a făcut loc de curând în bucătăria mea!
Ies niște bijuterii de preparate, cum a fost și această Tartă sărată cu brânză și baby spanac!
Ingrediente
- Pentru aluat de cartofi:
- 5 cartofi, medii
- 1 gălbenuș de ou
- 2 linguri smântână
- 30 ml ulei
- 300 g făină
- sare
- piper
- 1 linguriță praf de copt
- apă pentru fiert cartofii
- Pentru umplutură:
- 250 g bacon afumat
- 250 g carne de porc, tocată
- 150 g ciuperci din conservă
- 1 ceapă mare
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură ulei
- 1 ou + 2 albușuri
- 1 lingură dulceață de ardei iuți
- sare
- cimbru
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 4-5 frunze de busuioc
- Pentru uns:
- 1 gălbenuș
- 1/2 linguriță lapte
- Decor:
- roșii cherry
- frunze de busuioc
Porții: 12
Timp de preparare: 90 minute
Dimensiuni tavă: 13/35 cm
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată
Pregătim umplutura pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată
Asamblare și coacere tartă cu aluat de cartofi și carne tocată
Poate vă place și această Plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, șuncă și cașcaval, inspirată de la Papa Bun!