Atât de gustoasă este această tocăniță de hribi cu ceapă și mărar, servită cu mămăliguță, că nu te saturi doar dintr-o porție.
Am primit de la o vecină a mamei mele un pachet cu 2 kg hribi proaspeți, adunați din pădurile care înconjoară satul nostru și i-am preparat după rețeta veche, țărănească, așa cum o prepara mama și bunica.
I-am primit direct curățați și tocați, gata de pus în ceaun, așa că nu mi-a luat mult să prepar acest deliciu culinar.
Hribii sunt considerați delicatese și chiar sunt, iar după ei mai ne plac în mod deosebit gălbiorii care se găsesc în aceeași perioadă cu hribii.
În zona de unde sunt eu, hribilor li se spune mânătărci, iar gălbiorilor, bibălani.
Oricum s-ar numi, cert este că sunt tare buni și sper să pot prepara cândva o zacuscă de hribi, precum această Zacuscă de ghebe.
Ingrediente
- 2 kg hribi, curățați
- 250-300 g ceapă
- 3 căței de usturoi
- 200 ml ulei
- sare
- piper
- 1 legătură mărar verde