Tocăniță de hribi cu ceapă și mărar verde

de Maria Udrea
0 comentarii
Tocăniță de hribi cu ceapă și mărar, servită cu mămăliguță

Atât de gustoasă este această tocăniță de hribi cu ceapă și mărar, servită cu mămăliguță, că nu te saturi doar dintr-o porție.

Am primit de la o vecină a mamei mele un pachet cu 2 kg hribi proaspeți, adunați din pădurile care înconjoară satul nostru și i-am preparat după rețeta veche, țărănească, așa cum o prepara mama și bunica.

I-am primit direct curățați și tocați, gata de pus în ceaun, așa că nu mi-a luat mult să prepar acest deliciu culinar.

Hribii sunt considerați delicatese și chiar sunt, iar după ei mai ne plac în mod deosebit gălbiorii care se găsesc în aceeași perioadă cu hribii.

În zona de unde sunt eu, hribilor li se spune mânătărci, iar gălbiorilor, bibălani.

Oricum s-ar numi, cert este că sunt tare buni și sper să pot prepara cândva o zacuscă de hribi, precum această Zacuscă de ghebe.

Ingrediente

  • 2 kg hribi, curățați
  • 250-300 g ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar verde

Mod de preparare tocăniță de hribi cu ceapă și mărar

Punem, într-un ceaun( wok, în cazul meu), uleiul la încins.
Tocăm ceapa solzișori și doi căței de usturoi, rondele.
Le călim în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă.
Adăugăm hribii tocați mărunt să se pătrundă bine și îi amestecăm bine cu ceapa călită.
Lăsăm hribii să se prepare la foc încet, amestecând din când în când, până când sunt bine pătrunși.
Îi asezonăm pe parcurs cu sare și piper și mai picurăm ulei, pentru că înghit multicel. Nu punem apă că stricăm gustul tocăniței.
Când uleiul se ridică la suprafață atunci hribii sunt preparați.
Spre final, mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit și mărarul tocat mărunt.
Servim delicioasa Tocăniță de hribi cu ceapă și mărar cu mămăliguță și nu ne mai trebuie altceva.
Sper că v-am făcut poftă cu rețeta mea! 🙂

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.