Îmi place karobul( pudră de roșcove), îl folosesc adesea în loc de cacao, iar de data aceasta am preparat o Rețetă de Vafe cu karob și merișoare confiate. Sunt bune servite și simple, dar sunt perfecte servite cu 2-3 cupe de înghețetă, sau cu diverse creme.
Pentru că mulți vor întreba ce este karobul, las mai jos câteva lămuriri.
Roșcovul (sau karobul) este un arbore originar din zona mediteraneană, cu fructe comestibile sub formă de păstăi. Tecile și semințele de roșcove se macină, transformându-se în pudră de o culoare si un gust foarte asemănatoare cu cacaua. Pudra de roșcove este bogată în vitamine, minerale, fibre alimentare si calciu și are un puternic rol antioxidant. Are un indice glicemic foarte mic, nu conține cofeină, gluten, lactoză sau colesterol. Nu conține nici teobromină, o substanță organică cu efect excitant al sistemului nervos. Se folosește, îndeosebi, ca înlocuitor de cacao fiind un aliment extrem de santatos. Este recomandat în special în alimentația copiilor. Pudra de roșcove se folosește în foarte multe preparate, mai ales în deserturi, datorită gustului dulce natural, dar poate fi consumată și simplă, cu lapte.
Câteva rețete unde am mai folosit pudră de roșcove:
- Rețeta Blat de tort cu pudră de roșcove
- Rețeta Ciocolată de casă cu pudră de roșcove și curmale
- Rețeta Biscuiți șprițați cu pudră de roșcove
Iar despre aceste Vafe cu karob și merișoare confiate, pot să vă spun că sunt tare gustoase. Sunt aromate și se pot prepara mai moi, sau mai crocante, după preferințele fiecăruia.
Eu am preparat o parte mai moi, pe care le-au servit ai mei simple și o parte mai crocante pe care le-am servit cu înghețată a cărei rețetă o veți găsi în postarea următoare.
Pudra de roșcove se găsește în aproape orice magazin alimentar, dar se poate comanda și online. Nu trebuie decât să dați o căutare pe google.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Spargem ouăle într-un bol și adăugăm zahărul peste ele. Punem zahăr după cum știm că ne plac deserturile de dulci. Mixăm ouăle cu zahărul până acesta se topește, apoi adăugăm laptele de cocos. Apoi, adăugăm făina amestecată cu praful de copt, pudra de roșcove și bicarbonatul de sodiu. Omogenizăm compoziția și încorporăm untul de arahide, iar la final merișoarele confiate, clătite în apă călduță. Compoziția pentru Vafe cu karob și merișoare confiate trebuie să fie ceva mai groasă decât cea a aluatului de gogoși cu lingura. Încingem aparatul de vafe și punem câte o lingură din compoziție în fiecare tăviță. Dacă dorim vafele mai moi, le coacem doar atât cât ne indică aparatul prin aprinderea ledului. Dacă le dorim mai crocante, le mai lăsăm cam o jumătate de tură. Sunt delicioase oricum, mai ales la ce ingrediente am pus în compoziție! Să vă fie de folos! REȚETA ÎN IMAGINI: Untul de arahide le-a dat un gust aparte, dar dacă nu doriți să-l folosiți, puteți pune unt clasic, topit, sau la temperatura camerei.
Ungeți forma de vafe doar fdacă doriți să fie vafele mai lucioase.INGREDIENTE
MOD DE PREPARARE
NOTE