Îmi place să-mi surprind familia cu mic dejunuri diferite, ca aceste turnulețe din baghetă de pâine pentru mic dejun.
Fac asta în diminețile de weekend, când se mai lenevește în pat, iar eu am timp să mă joc în bucătărie, în rest, mergem pe clasic.
Servite cu ketchup și legume proaspete, au fost chiar delicioase, dar bune sunt și reci, luate la pachet.

Ingrediente
- 1 baghetă de pâine, lungă
- 150 g șuncă presată
- 150 gr felii subțiri de prosciutto
- 100 g mozzarella
- 50 g slănină afumată
- 50 g ciuperci din conservă
- 4 felii de gogoșari murați
- 3 ouă
- piper măcinat
- 3-4 frunze de busuioc
- 50 g unt
Porții: 10
Timp de pregătire:15 minute
Timp de preparare: 15 minute
Mod de preparare
Mai întâi pregătim ingredientele pentru umplutură.
Într-un bol, amestecăm ouăle ca pentru omletă, dar fără sare, că sunt celelalte ingrediente destul de sărate.
Tăiem în cuburi șunca presată, ardeii și slănina și le adăugăm peste ouă. Scurgem ciupercile le tăiem mai mărunt și le adăugăm peste celelalte ingrediente.
Rupem frunzele de busuioc cât mai mărunt, iar mozzarella o dăm pe răzătoarea mare.
Amestecăm totul și asezonăm gustul cu puțin piper.
Pornim cuptorul, să se preîncălzească, la 180 de grade.
Preparare turnulețe din baghetă de pâine pentru mic dejun.
Tăiem bagheta în rulouri de 4-5 cm și presăm o parte din miezul fiecărui rulou în jos, formând o bază.
Lăsăm ceva miez și pe lângă cojile baghetelor, cam de 3-4 mm grosime.
Îmbrăcăm fiecare rulou de pâine în câte o felie subțire de prosciutto, pe care o prindem la capete cu câte 1/2 scobitoare.
Ungem o tavă cu unt și așezăm rulourile de baghetă în ea.
Punem în interior câte un mic cubuleț de unt și le umplem cu amestecul pentru umplutură.
Îndesăm umplutura bine în interiorul turnulețelor de baghetă și dăm tava la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade, sau până când se gratinează frumos, iar crusta de prosciutto se rumenește bine.
Chiar au fost de mare efect aceste turnulețe din baghetă de pâine pentru mic dejun.
Să vă fie de folos!