Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

de Maria Udrea
0 comentarii
Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

De când am descoperit, cu ani în urmă, rețeta de ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet o prepar în fiecare an.

Am servit așa ceva la o prietenă și soțul meu a fost tare încântat de combinație. Așa că, de atunci prepar și eu rețeta.

În rețeta originală cantitățile se puneau în măsură de 1:1. Adică 1 kg de ardei și 1 kg de ceapă, dar eu am redus cantitatea de ceapă. Alor mei nu le place ceapa în cantitate mare, mie chiar îmi place, dar ei sunt majoritari.

Pe lângă această rețetă mai prepar și rețeta de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde. Este rețeta pe care o prepară mama an de an. Ea adoră păstăile de fasole verde și îi plac mult așa picante. Și mie îmi plac, de fapt eu din borcanul cu ardei și păstăi nu servesc decât păstăile.

Tot din categoria conservelor cu ardei iuți mai găsiți pe blog și rețeta de dulceață de ardei iuți, cu ardei capia și gogoșari copți. Și pe aceasta am adaptat-o după propriul gust. Rețeta clasică se prepară doar din ardei iuți. Eu pentru a reduce din gustul picant, am adăugat și ardei capia și gogoșari copți.

Dacă sunteți în căutare de mai multe rețete de conserve din legume, găsiți pe blog o secțiune destinată acestora.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet.

Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

Printează
Porții: 10 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.8/5
( 5 vot(uri) )

Ingrediente

  • 700 g ardei iuți verzi
  • 150 g ardei bulgărești
  • 150 g ardei capia, roșii
  • 250 g ceapă galbenă
  • 250 g ceapă roșie
  • 500 ml oțet alb
  • 500 ml apă
  • 2 linguri sare pentru murături
  • 4 linguri zahăr
  • 1 lingură condimente pentru murături

Mod de preparare pentru salata de ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

Alegem ardei multicolori și combinăm ceapa galbenă cu cea roșie, pentru a avea varietate de gust și culoare. Dacă aveți și ceapă albă, puteți adăuga și din aceea.

Se spală bine ardeii  și se toacă în rondele. Cei iuți și cei bulgărești, se toacă cu semințe cu tot. Ardeii capia se toacă în cuburi mici.

Ceapa se curăță, se toacă solzișori și se amestecă cu ardeii.

Pregătim soluția de oțet

Pentru soluția lichidă se amestecă oțetul cu apa și se pun pe foc împreună cu condimentele.

Când se atinge punctul de fierbere se adaugă sarea și zahărul, după gust.

Se lasă să fiarbă 1-2 minute, nu mai mult.

Amestecul de ardei iuți cu ceapă se îndeasă bine în borcanele sterilizate și se toarnă peste el soluția fierbinte.

Se înfiletează capacele, se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă să se răcească lent, apoi se depozitează în cămară.

Este o salată de ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet, plină de culoare și gust.

Nu este exagerat de picantă și se poate servi alături de ciorbe acre, sarmale și diverse mâncăruri.

Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțetArdei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțetArdei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.