Urzici cu orez și spanac, cu multă leurdă

de Maria Udrea
0 comentarii
Urzici cu spanac și orez cu multă leurdă

Am adunat în această Rețetă de Urzici cu orez și spanac, cu multă leurdă, toate verdețurile timpurii ale primăverii. O explozie de arome și de vitamine, necesare organismului pentru revigorare. O rețetă de post plină de gust și sățietate.

Am dat consistență acestui delicios preparat cu urzici, spanac și leurdă, adăugând puțin orez, așa cum am văzut în Această Rețetă.

Și am servit mâncarea de urzici, cu mămăliguță trasă la grill, o nebunie!

Cei care nu țin post pot pune alături și un ou ochi și o felie de brânză și deliciul va fi maxim.

Vă mai recomand și:

Rețeta Mâncare de urzici frecate cu mălai

Rețeta Supă cremă de urzici cu leurdă

Ingrediente

  • 250 gr urzici
  • 250 gr spanac
  • 50 gr orez
  • 2 legături de leurdă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • sare, după gust
  • câteva frunze de busuioc verde
  • puțin cimbrișor uscat
  • 1 lingură ulei
  • 500 ml apă

Mod de preparare

Iată mai jos cât de rapid și simplu preparăm Rețeta Urzici cu orez și spanac, cu multă leurdă!

Mai întâi spălăm bine frunzele de urzici în 3-4 ape reci, până nu mai au impurități. Clătim bine și frunzele de spanac.
Punem un vas cu apă la fiert și adăugăm o linguriță de sare.
Când apa începe să fiarbă scufundăm frunzele de spanac și le lăsăm 1 minut, apoi le punem într-o sită la scurs.
Lăsăm apa să dea din nou în fiert și scufundăm frunzele de urzici. Pe acestea le lăsăm 5-6 minute, pentru că se pătrund mai greu decât spanacul. Le scoatem într-o sită la scurs.
Punem uleiul la încins într-o tigaie wok.
Tocăm ceapa verde și leurda mărunt și le călim în ulei, doar atât cât să se pătrundă ușor. Eu am pus doar partea verde de la ceapă, pe cea albă am folosit-o la o supă.
Adăugăm spanacul și urzicile, tocate mărunt și le amestecăm cu ceapa și leurda din tigaie.
Adăugăm și orezul clătit în apă rece și completăm cu 150 ml din apa în care am opărit spanacul și urzicile.
Lăsăm mâncarea de urzici cu spanac, leurdă și orez să fiarbă până se hidratează orezul, timp în care o asezonăm cu sare, cimbrișor și câteva frunze de busuioc tocate mărunt.
O servim simplă, sau cu felii de mămăliguță trase la grill.
Este delicioasă și v-o recomand cu drag!

 

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.