Prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare

de Maria Udrea
6771 vizualizări
Prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare

Aveam această rețetă de prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare, trecută la favorite pe bucătăraș.ro, de la Crișulina mea dragă, dar abia acum i-a venit rândul și pot să vă spun că ne-a plăcut maxim.

Este altceva decât o prăjitură clasică, este de fapt o budincă de griș cu multă brânză, în care eu am adăugat și niște merișoare că tare mult îmi plac.

Mulțumesc, Crișuliuna mea dragă, pentru această minunată rețetă de prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare!

Prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare

Prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare

Aveam această rețetă de prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare, trecută la favorite pe bucătăraș.ro, de… Dulciuri diverse Prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru stratul de griș:
  • 1 l lapte
  • 300 g griș
  • 100 g zahăr tos
  • 25 g unt
  • 10 ml esență de lămâie
  • Pentru crema de brânză dulce:
  • 750 g brânză dulce( proaspătă, de vaci)
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 5 ouă
  • 50 g merișoare confiate
  • 150 g zahăr tos
  • 50 g zahăr vanilat
  • 10 ml esență de vanilie
  • 1 linguriță sare
  • În plus:
  • 15-20 g unt pentru uns forma
  • zahăr pudră pentru tapetat forma și pudrat prăjitura

 

Porții: 16

Timp total de preparare: 75 minute

Diametrul formei de copt: 26 cm

Mod de preparare

Preparăm mai întâi stratul de griș pentru prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare.

Punem laptele la fiert, iar când începe să fiarbă adăugăm sarea și zahărul, amestecăm intens până la topirea acestora, apoi adăugăm grișul, în ploaie.
Amestecăm intens până când budinca de griș se îngroașă, apoi stingem focul, încorporăm untul și esența și întindem budinca în forma de copt, unsă cu unt și tapetată cu zahăr.
O lăsăm să se tempereze ușor, acoperită cu o folie direct peste ea, să nu prindă crustă.

Pregătim stratul de brânză și coacem prăjitura

Sfărâmăm brânza într-un bol.

Peste brânza sfărâmată adăugăm, pe rând: zahărul, sarea, apoi untul topit, ouăle, făina și merișoarele.
Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm să se odihnească 3-4 minute.
Întindem crema de brânză peste stratul de griș și coacem prăjitura săsească cu brânză dulce și merișoare, pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
O lăsăm apoi să se răcească, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.
Nouă ne-a plăcut mult, sper să vă placă și vouă!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: