Mascote cu cremă de ciocolată și căpșuni

de Maria Udrea
9378 vizualizări
Mascote cu cremă de ciocolată și căpșuni

Pentru că este sezonul căpșunilor și pentru că am primit spre testare  câteva tablete de ciocolata organică Green & Black , m-am gândit să prepar aceste delicioase mascote cu cremă de ciocolată și căpșuni.

N-am făcut multe, doar așa de poftă, dar sigur le voi repeta cât de curând.

Ne-au plăcut mult și aceste Coșulețe de ciocolată cu cremă de banane și căpșuni .

Atât de mult ne-au plăcut încât le-am mai preparat și la acest  Tort ciocolatos cu cremă de lămâie și fructe de pădure, că tare aspectuoase și de mare efect sunt!

Despre ciocolata organică Green & Black, pot să vă spun că m-a cucerit de la prima degustare.

Are o textură cremoasă cu un gust intens de la boabele de cacao Trinitario din care este preparată și are un conținut mic de zahăr de trestie nerafinat.

Este aromată cu vanilie de Madagascar și are la bază numai ingrediente organice.

Eu am preparat învelișul mascotelor din ciocolată neagră, cu 75%, respectiv 85% cacao, iar crema din ciocolată cu lapte și sare de mare combinată cu ciocolată cu lapte și Butterscotch.

Nici nu vă închipuiți ce deliciu a ieșit, ce arome plăcute și ce textură cremoasă!

Produsele Green & Black’s se pot achiziționa din magazinele MEGA IMAGE, Cărturești, Naturalia,
Bebe Tei, Diverta precum și online, de pe AlimenteSpeciale.ro și Unicorn-Naturals.ro.

Mascote cu cremă de ciocolată și căpșuniMascote cu cremă de ciocolată și căpșuniMascote cu cremă de ciocolată și căpșune
Mascote cu cremă de ciocolată și căpșune
Ciocolată organică

Ingrediente

  • Pentru  coșulețe de ciocolată:
  • 100 g ciocolată organică neagră cu 70% cacao
  • 100 g ciocolată organică neagră cu 85% cacao
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 100 g ciocolată cu lapte și sare de mare
  • 100 g ciocolată cu lapte și Butterscotch
  • 220 g smântână pentru frișcă
  • 250 g mascarpone
  • 8 căpșuni

 

Porții: 8

Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare mascote cu cremă de ciocolată și căpșuni

Începem cu prepararea coșulețelor din ciocolată.
Rupem ciocolata în bucăți mici și o punem într-un vas, pe baie de aburi.
Adică scufundăm vasul nostru cu ciocolată, într-un alt vas mai mare, cu apă în el și le punem pe foc, lăsându-le până se topește ciocolata.
Pregătim 8 forme de brioșe din silicon, pe care le spălăm și le ștergem bine, iar cu o pensulă, le ungem interiorul cu ciocolată topită.
Le dăm la frigider pentru 6-8 minute, până când ciocolata se întărește pe pereții formelor și le mai ungem cu un strat de ciocolată topită, peste ciocolata întărită. Mai oprim ciocolată topită și pentru baza mascotelor.
Le dăm din nou la frigider până se întărește ciocolata.

Prepararăm cremă de ciocolată cu mascarpone

Pentru a umple mascotele, preparăm un ganache simplu de ciocolată, în care încorporăm mascarponele.
Punem într-un vas, pe foc, smântâna lichidă și o lăsăm până aproape de punctul de fierbere.
Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste smântână, după ce am stins focul.
Amestecăm intens până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată.
Dăm vasul cu compoziția de ciocolată la rece, iar când este răcită complet introducem mixerul și o mixăm până devine cremoasă.
Adăugăm mascarponele și mixăm până când crema este omogenizată.

Formăm mascote cu cremă de ciocolată și căpșuni

Scoatem formele de brioșe din frigider și le desfacem de pe coșulețele de ciocolată.
Se desfac foarte ușor, trăgând de margini în jos.
Pregătim câte o căpșună pentru fiecare mascotă.
Clătim bine căpșunile și le decupăm din vârf așa încât să nu depășească înălțimea coșulețului de ciocolată.
Cu ajutorul un posh umplem coșulețele cu crema de ciocolată, apoi înfigem căpșunile în mijloc și le acoperim cu cremă.
Pe deasupra cremei întindem cu pensula un strat de ciocolată topită și dăm mascotele la frigider până când aceasta se întărește.
Le scoatem, le mai ungem odată cu ciocolată și din nou le dăm la frigider.
Pe tot parcursul procesului de lucru, nu vom scoate vasul cu ciocolată topită din cel cu apă, pentru a se menține topită, să putem lucra rapid cu ea.
Altfel, ar trebui să o topim din nou.
Iar pentru scurtarea timpului de lucru, este bine să începem cu prepararea cremei de ciocolată, deoarece acesteia îi trebuie mai mult timp să se răcească, iar în acest timp, ne putem ocupa de coșulețe.
Pentru că mi-a mai rămas puțină ciocolată pe pereții vasului, am trecut și câteva căpșuni prin ea.
Sunt simplu de preparat aceste mascote cu cremă de ciocolată și căpșuni, sunt delicioase și de mare efect.
Mascote cu cremă de ciocolată și căpșuniMascote cu cremă de ciocolată și căpșuni
Mascote cu cremă de ciocolată și căpșuni
mascote cu cremă de ciocolată și căpșuni

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.