Frumusețea toamnei o regăsim, nu numai în peisajele feerice care ne încântă ochii, ci și în multitudinea darurilor ei colorate și aromate, cum sunt gutuile și dovlecii, cu care putem să ne delectăm papilele, folosindu-le în diverse preparate cum este și această Plăcintă cu dovleac și gutui.
A ieșit o plăcintă tare gustoasă, plăcut aromată și plăcută ochiului cu degradeul de culori de la umplutură.
Neașteptat de bine s-au combinat gutuile cu dovleacul, nu m-am așteptat să ne placă atât de mult!
Am mai preparat anterior rețete cu astfel de combinații, cum ar fi rețeta Ștrudel cu mere și gutui, sau rețeta Plăcintă cu mere și pere, pe care vi le recomand cu drag.
Ingrediente
- 450 g aluat foietaj
- 500 g dovleac plăcintar, curățat
- 500 g gutui curățate
- puțină zeamă de lămâie
- 1 lingură griș
- 3-4 linguri zahăr( după gust)
- 2 lingurițe scorțișoară
- În plus:
- puțin ulei sau unt pentru uns tava
- făină pentru tapetat
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Porții: 25
Timp de preparare: 35 minute
Timp de pregătire: 15 minute
Dimensiuni tavă: 23/40 cm
Mod de preparare
Pregătim, mai întâi, umplutura pentru rețeta de Plăcintă cu dovleac și gutui.
Asamblăm și coacem delicioasa Plăcintă cu dovleac și gutui.
Să vă fie de folos!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.