Pentru că este perioada gutuilor aromate și a merelor de toamnă, gustoase, m-am gândit să le combin într-un desert de toamnă rapid: Ștrudel cu mere și gutui.
Foarte bun a ieșit, aromele celor două feluri de fructe s-au combinat perfect!
Și l-am preparat rapid cu aluat foietaj, pentru că pofta de desert era prea mare.
Dacă ar fi fost weekend, mi-aș fi preparat și aluatul foietaj, precum în rețeta: Aluat foietaj preparat în casă, sau mai simplu ca în rețeta de Ștrudel cu caise.
Oricum, mă asigur să am în congelator și foietaj din comerț, pentru că îmi place și îl folosesc la diverse preparate rapide, fie deserturi, fie aperitive.

Ingrediente
- 450 g aluat foietaj
- 1 gutuie mare
- 5 mere
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură griș
- 1 linguriță scorțișoară
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare pentru ștrudel cu mere și gutui.
Mai întâi vom lăsa aluatul foietaj să se decongeleze la temperatura camerei.
Pregătim umplutura
Modelăm și coacem Ștrudel cu mere și gutui.
Mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi cu combinații delicioase de fructe în secțiunea ”Dulciuri”.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.