Rețetă de Salată Mimoza la borcan

de Maria Udrea
1479 vizualizări
Rețetă de Salată Mimoza la borcan

Pentru că ne plac mult rețetele de salate cu combinații bogate de ingrediente și pentru că am avut un eveniment în familie, am pregătit această minunată Rețetă de Salată Mimoza la borcan.

Am asamblat-o și pe platou, pentru familie, dar și la borcan pentru pachetul de a doua zi.

Îmi place ideea de a asambla salatele în straturi, la borcan, arată tare bine și se păstrează bine, fără să oxideze anumite ingrediente.

Găsiți pe blog  mai multe rețete de salată la borcan, în Secțiunea Salate!

Rețeta de Salată Mimoza, sau Salată Mimosa este inspirată din bucătăria rusească, având ca ingrediente principale, în primul rând peștele, apoi brânzeturi, ouă fierte, cartofi, maioneză și alte legume colorate.

Salata Mimosa se numește așa pentru că straturile colorate( morcovii, gălbenușurile de ouă),  seamănă cu florile de primăvară, împrăștiate pe zăpadă( brânzeturile și albușurile).

În rețeta de bază se folosește și ceapa verde, ingredient care mi-a lipsit, am folosit pentru culoarea verde câteva frunze de pătrunjel.

În schimb, am folosit ceapă roșie pe care am amestecat-o cu peștele pentru că se combină tare bine.

Rețetă de Salată Mimoza la borcan

Rețetă de Salată Mimoza la borcan

Pentru că ne plac mult rețetele de salate cu combinații bogate de ingrediente și pentru… Ton Rețetă de Salată Mimoza la borcan European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 3 linguri de maioneză
  • 1 morcov, mare
  • 300 gr file de ton în ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 2 castraveciori murați
  • 2 ouă
  • 150 gr mozzarella
  • 1 sfeclă roșie, mică
  • sare și piper
  • 3 linguri de oțet
  • câteva frunze de pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru minunata Rețetă de Salată Mimoza la borcan.

Punem la fiert, cartofii bine spălați și îi lăsăm până sunt bine pătrunși.
Punem la fiert, în apă cu puțină sare, morcovul curățat.
Fierbem și ouăle, tari, fierbem și sfecla roșie, bine spălată.
Curățăm și tocăm ceapa julien, presărăm sare peste ea și adăugăm 2 linguri de oțet. O lăsăm așa 15-20 de minute.
Când avem toate aceste ingrediente fierte, le curățăm, după caz, de coajă și le dăm pe răzătoare.
La ouă, separăm albușurile de gălbenușuri și le răzuim separat.
Peste răzătura de sfeclă, adăugăm puțină sare, un praf de piper și o lingură de oțet.
Dăm pe răzătoare și castraveciorii și îi scurgem de lichid.

Cum asamblăm Salata Mimoza?

La baza borcanului așezăm sfecla roșie. O punem prima, pentru a nu ne colora restul straturilor.
Apoi adăugăm cartofii amestecați cu o parte din maioneză.
Urmează castraveciorii bine scurși, apoi tonul amestecat cu ceapa roșie, bine scursă.
Următorul strat va fi de morcov, apoi mozzarella amestecată cu albușurile de ouă și la final, un strat de maioneză și gălbenușurile.
Așezăm straturile așa încât să avem o armonie plăcută de culori, dar și în funcție de cum se combină gusturile ingredientelor.
Bineînțeles, fiecare își poate asambla paleta de culori după propria imaginație.
La final, am adăugat câteva frunze de pătrunjel, în lipsa cepei verzi.
Este foarte gustoasă o astfel de salată în straturi, dar și de efect cu așa paletă interesantă de culori!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: