Când vrem să mai evadăm din rutina zilnică, chiar și o mâncare mai altfel decăt cele clasice, ne poate fi de ajutor, așa cum a fost această plăcintă cu legume mexicane și ton.
Încropită pe moment, cu ce mi-a picat la îndemână, a făcut deliciul unei mese în familie.
Asemănătoare este și această Plăcintă cu carne de pui și legume mexicane, pe care v-o recomand cu drag.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 450 g aluat de foietaj
- 450 g legume mexicane
- 2 conserve file de ton în ulei de măsline(2 x 140 gr)
- 2 ouă
- 200 ml iaurt de băut
- 1 lingură făină
- 3 linguri pesmet
- 1 vârf cuțit praf de copt
- piper
- cimbru
- sare
- apă pentru fiert legumele
[/ingredients]
Porții: 4
Timp de preparare: 50 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregătim ingredientele pentru Plăcintă cu legume mexicane și ton
Am citit pe pachetul de pesmet că, conține și drojdie, așa că nu am adăugat în aluat decât puțtin praf de copt, așa câat să maă asigur că se va coace.
Decongelăm aluatul la temperatura camerei.
Punem legumele mexicane la fiert, direct congelate, îin apă clocotită, cât să fie acoperite.
Adăugăm si o linguriță de sare.
Lăsăm legumele să fiarbă 10 minute după ce au atins punctul de fierbere, după care, le vom strecura și le vom lăsa să se răcească.
Amestecăm cele două ouă cu iaurtul de băut, făina, pesmetul și praful de copt.
Scurgem ușor fileul de ton, de ulei, dar îl lăsăm să fie ușor uns.
Amestecăm legumele răcite cu compoziția de ouă și iaurt, apoi adăugăm tonul.
Le amestecăm ușsor, astfel încât să nu sfărâmăm fileul de ton.
Asamblare și coacere Plăcintă cu legume mexicane și ton
Așezam foietajul într-o formă termorezistentă, îmbrăcând cu ea pereții interiori ai formei.
Adăugăm compoziția cu legume și ton și strângem colțurile aluatului către interior, introducându-le ușor îin compoziție.
Dăm forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Servim plăcinta caldă, cu ketchup sau cu brânzeturi.
Este foarte gustoasă și sățioasă această plăcintă cu legume mexicane și ton, v-o recomand cu mare drag!
TIPS
Opțional se poate unge aluatul de foietaj, pe deasupra, cu gălbenuș de ou.
Se poate adăuga, pe deasupra plăcintei, la finalul preparării, puțin cașcaval ras sau brânză(eu am pus foarte puțină brânză).
Să vă fie de folos!
[/preparare]