Ne place mult combinația de ton cu ceapă roșie și castraveți murați în diverse aperitive, iar de data aceasta am pregătit o delicioasă Rețetă de Colțunași cu ton și castraveți murați.
Foarte mult ne-au plăcut acești colțunași serviți cu salată de roșii, dar și cu ketchup!
Am mai pregătit anterior și alte rețete de colțunași:
Rețeta Colțunași cu carne tocată preparați la cuptor
Rețeta Colțunași cu carne tocată preparați la cuptor
Aluatul pentru colțunași cu ton și castraveți murați este unul fraged, cu iaurt, fără agenți de creștere. Iar la umplutură putem jongla cu ce ingrediente avem la îndemână.
După cum am scris mai sus, nouă ne plac mult salatele aperitiv cu ton și castraveți acri. Vedeți câteva exemple mai jos:
Rețeta Pastă de ton cu ceapă roșie și castraveciori
Rețeta Pastă din pește afumat cu murături
Prepar aceste aperitive mai ales de sărbători, dar și în weekend, când simțim nevoia să ne mai răsfățăm papilele.
Iar tonul la conservă mi se pare cel mai la îndemână, dar și gustos, pentru a-l folosi la astfel de gustări.
Foarte bine mai merge și heringul, sau macroul afumat. Macrou afumat folosesc de obicei la rețetele de zacuscă cu pește.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.
INGREDIENTE
- Pentru aluat fraged de colțunași:
- 1 ou
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr iaurt grecesc
- 500 gr făină
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1 ou pentru uns
- ierburi uscate și boia de ardei
- Pentru umplutură:
- 450 gr file de ton în ulei de măsline
- 3-4 castraveciori acri
- 1 ceapă roșie
- 100 gr cașcaval răzuit
- puțin mărar verde
MOD DE PREPARARE
Pentru aluat fraged de colțunași, cernem făina într-un bol și adăugăm peste ea oul, untul rece, tăiat în bucăți, sarea și 1-2 linguri de iaurt.
Amestecăm rapid ingredientele, așa încât să nu apuce untul să se topească.
Potrivim consistența aluatului adăugând iaurt, atât cât aluatul să nu fie lipicios.
Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la rece pentru aproximativ 40-50 de minute.
Pentru umplutură, scurgem fileul de ton din conservă, tocăm castraveții mărunt și îi scurgem de zeamă.
Adăugăm ceapa roșie curățată și tocată mărunt, cașcavalul răzuit, mărarul tocat și omogenizăm amestecul.
Scoatem aluatul de la rece, îl împărțim în 8 bucăți din care modelăm colțunașii.
Modelăm mai întâi bucățile de aluat în 8 forme sferice pe care le întindem, pe rând, în foi circulare.
Dacă avem formă de colțunași, o folosim, dacă nu, folosim metoda furculiței.
Punem câte 1-2 linguri din umplutură peste aluat, apoi ungem marginile aluatului cu ou bătut.
Împachetăm aluatul în două, peste umplutură și presăm marginile cu o furculiță.
Așezăm colțunașii în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu ou bătut și presărăm ierburi uscate și boia pe deasupra lor.
Coacem colțunașii cu ton și castraveți murați la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
Îi lăsăm să se tempereze, apoi îi servim cu poftă, alături de cei dragi.