Vafe și brioșe aperitiv cu legume și carne

de Maria Udrea
2 comentarii
Vafe și brioșe aperitiv cu legume și carne

Pentru colecția de rețete preparate la aparatul de vafe, am o nouă Rețetă de Vafe și brioșe aperitiv cu legume și carne. Am preferat să prepar această rețetă de aperitiv și la aparatul de vafe, dar și sub formă de brioșe, pentru cei care nu dețin, încă, un aparat de vafe.

Și astfel exclud întrebarea ”Și dacă nu am aparat de vafe?” care mi se pune adesea când postez o rețetă de vafe. 🙂

În ambele variante, acest aperitiv cu de toate a ieșit grozav de bun.

Dar vă spun că merită să aveți în casă și un aparat de vafe!

Vedeți Aici colecția mea de Rețete la aparatul de vafe!

Vafe și brioșe aperitiv cu legume și carne

Vafe și brioșe aperitiv cu legume și carne

Printează
Porții: 15 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.7/5
( 6 vot(uri) )

Ingrediente

  • 450 gr legume mexicane
  • 250 gr piept de pui dezosat
  • 150 gr ciuperci din conservă
  • 1 ceapă roșie, medie
  • 1 lingură ulei
  • 25 gr unt
  • 250 gr iaurt cremos
  • 3 ouă
  • 400-450 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • sare și piper
  • cimbru, busuioc, oregano

Mod de preparare

Iată cât de simplu preparăm Rețeta de Vafe și brioșe aperitiv cu legume și carne!

Mai întâi fierbem legumele mexicane, direct congelate, în apă clocotită cu puțină sare, pentru maxim 10 minute. Apoi le lăsăm într-o sită la scurs și la răcit.
Într-o tigaie cu puțin ulei, rumenim pieptul de pui tăiat în cuburi mici. Apoi adăugăm ceapa roșie tocată și ciupercile scurse și tocate. Amestecăm bine ingredientele și adăugăm un cub de unt. Le asezonăm cu sare și piper, apoi le lăsăm și pe acestea la răcit.
Într-un vas, amestecăm ouăle cu un praf de sare și iaurtul în care stingem praful de copt.
Adăugăm legumele mexicane și amestecul de ciuperci cu ceapă roșie și piept de pui.
Omogenizăm compoziția, apoi încorporăm făina.
Adăugăm făină atât cât să obținem un aluat de consistența unui sos gros, ceva mai gros decât aluatul de pancakes.
Dacă aluatul este gros, vafele vor ieși mai crocante, pe când dacă este subțire, acestea rămân moi, după coacere.
Din acest aluat umplem și câteva forme de brioșe( eu am umplut 5), iar cu restul preparăm minunatele vafe.
Brioșele le coacem pentru 30-35 de minute în cuptorul încălzit la 180 de grade.
Iar vafele se coc la aparat, ceva mai mult decât ne indică ledurile acestuia, pentru a se rumeni bine.
Sunt tare gustoase și de mare efect aceste aperitive!
Merg servite cu o cremă de brânză și legume proaspete, cu diverse sosuri, merg tare bine și luate la pachet.

Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Rețete înrudite

2 comentarii

Ada 1 July 2021 - 18:27

Bună ziua! A făcut compoziția pentru vafe și când am adăugat faina, nu am pus 400 gr, nu toată, cred ca 200 g a ieșit compoziția foarte groasa. Inreteta sunt 400-450 g faina. Unde am greșit?

Răspuns
Maria Udrea 1 July 2021 - 18:38

Compoziția trebuie să iasă groasă, altfel vafele rămân moi după coacere, iar brioșele se lasă. Nu ați greșit, probabil iaurtul a fost mai cremos și nu a necesitat compoziția multă făină. În altă ordine de idei, depinde și de făină. Eu folosesc făină brută, de la moară.

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.