Prăjitură combinată cu banane și căpșuni

de Maria Udrea
10004 vizualizări
Prăjitură combinată cu banane și căpșuni

Această rețetă de prăjitură combinată cu banane și căpșuni a fost declarată cea mai bună prăjitură din categoria prăjiturilor cu fructe, preparate de mine, bineînțeles.

Este și normal să fie cea mai bună, pentru că are o combinație demențială de ingrediente. Toate au dat arome deosebite și gust deosebit.

Pe lângă banane și căpșuni, am adăugat și niște bănuți de ciocolată, amărui, dar și dulci.

Mi-am amintit cât de mult ne-a plăcut combinația de banane cu ciocolată de la Rețeta Prăjitură cu banane și perle de ciocolată.

La bază am așezat niște pișcoturi cu cacao, care așteptau de mult în cămară să fie folosite.

Căpșuni am pus din belșug, iar blatul este unul cu iaurt, ușor umed, dar și pufos.

Cum am ajuns să prepar această Rețetă de Prăjitură combinată cu banane și căpșuni?

Inițial am vrut să prepar o rețetă de prăjitură cu căpșuni simplă, așa cum am procedat și la Rețeta Prăjitură marmorată cu căpșuni. Sau la Rețeta Pandișpan cu căpșuni și biscuiți sfărâmați.

Dar, uitându-mă în frigider, am găsit iaurtul, iar în cămară 2 banane coapte de care nu se mai atingea nimeni. Și mi-a venit ideea să combin bananele cu iaurtul în blatul de prăjitură cu căpșuni.

Iar cum ai mei iubesc prăjiturile cu ciocolată, în mod deosebit, am împrăștiat și bănuții de ciocolată prin blat. Aceștia s-au topit la voia întâmplării prin blat și au dat un gust senzațional prăjiturii.

Închipuiți-vă la aroma bananelor în blat! Apoi, închipuiți-vă ca la a doua mușcătură să dați și de ciocolată amăruie, sau de cea dulce! Plus aroma căpșunilor, care au însiropat ușor pișcoturile cu cacao de la bază.

O nebunie de gusturi în această minunată prăjitură!

De fapt, denumirea rețetei ar fi trebuit să sune cam așa: Prăjitura combinată cu banane, căpșuni și ciocolată. Dar, din păcate, semnele de punctuație nu prea sunt admise în titlurile rețetelor. Iar titlurile nu trebuie să depășească un număr de caractere.

 

Prăjitură combinată cu banane și căpșuni

Prăjitură combinată cu banane și căpșuni

Această rețetă de prăjitură combinată cu banane și căpșuni a fost declarată cea mai bună… Prăjituri Prăjitură combinată cu banane și căpșuni European Printează
Porții: 28-30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

 • Pentru o tavă de 28/43 cm:
 • 6 ouă, medii
 • 150 gr zahăr
 • 150 gr iaurt grecesc
 • 150 ml ulei
 • 2 banane coapte
 • 300 gr făină
 • 1 plic praf de copt
 • 1 praf de sare
 • 100 gr bănuți de ciocolată amăruie
 • 50 gr bănuți de ciocolată cu lapte
 • 750 gr căpșuni
 • 1 pachet pișcoturi cu cacao
 • zahăr pudră, cu aromă de vanilie, pentru decor

 

MOD DE PREPARARE

Mai întâi tapetăm tava la bază cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu ulei, eventual presărăm și puțină făină peste ei.

Așezăm pișcoturile la baza tăvii, presărăm felii de căpșuni peste ele, iar peste căpșuni, presărăm puțin zahăr pudră. Putem opta pentru zahăr pudră vanilinat.

Acum pornim cuptorul la 180 de grade.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare și peste unele și peste altele.

Frecăm gălbenușurile cu sarea, pentru a le intensifica culoarea.

Bananele decojite le trecem prin blender împreună cu iaurtul. În compoziția rezultată amestecăm praful de copt. Apoi, amestecăm compoziția de banane cu gălbenușurile și uleiul. Omogenizăm bine compoziția.

Mixăm albușurile până devin spumoase și adăugăm, lingură cu lingură, zahărul. Mixăm energic până obținem o bezea fermă.

Amestecăm bezeaua de albușuri cu compoziția de gălbenușuri. Încorporăm puțin câte puțin din bezea în compoziția de gălbenușuri cu banane și iaurt, amestecând de jos în sus, cu mișcări circulare, pentru a obține o compoziție aerată.

La final, încorporăm  făina adăugată treptat și cu aceleași mișcări circulare și bănuții de ciocolată.

Turnăm compoziția de blat cu banane, iaurt și ciocolată, peste căpșunile și pișcoturile din tavă. O nivelăm și dăm tava la cuptor pentru 35-45 de minute, la 180 de grade.

Eu am copt această Prăjitură combinată cu banane și căpșuni 35 de minute la 180 de grade și alte 10 minute la 170 de grade. Am făcut testul scobitorii și mi s-a părut ușor umedă la centru, așa că am mai lăsat prăjitura 10 minute, la temperatură mai mică.

Lăsăm prăjitura să se răcească în tavă, apoi o pudrăm cu zahăr și o porționăm.

Să știți că noi am porționat-o ușor caldă, pentru că pofta a fost mare și tare bună a fost. Ciocolata era topită și ușor cursivă și a fost de mare efect.

Sper să o testați și voi și să vă placă la fel de mult!

Vedeți mai jos și rețeta de Prăjitură combinată cu banane și căpșuni în imagini:

NOTE

Dacă nu aveți pișcoturi cu cacao puteți pune pișcoturi clasice, sau chiar biscuiți! De asemeni, dacă nu aveți ciocolată sub formă de bănuți, puteți tăia o tabletă de ciocolată în bucăți mici.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.